Çalınan Zaman
2021 24. kitabı
Zaman ne kadar kıymetlidir? Yaşadığımız günün önemini biliyor muyuz? Peki her an bizden zamanımızın çalındığının farkında mıyız? Çocuk kitabı olarak kategorilendirilirse haksızlık yapılmış olacak bir kitap ile karşınızdayızim: "Momo" Bitmeyecek öykü ile sevilmeye başlanan Michael Ende zamanın önemini bize masalsı bir dilde her yaş düzeyine hitap edecek şekilde anlatıyor. Duman olup uçan zamanımızın bizden çalınan zamanımızın öyküsünü dinlemeye ne dersiniz? Momo bilinmeyen bir zamanda, bilinmeyen uzak diyarlardan gelen bir kız çocuğunun öyküsü. İnsanların korkmadığı, dışlamadığı, karnını doyurduğu ve en önemlisi sevdiği bir çocuk. Momo'yu seviyorlar çünkü çok önemli bir iş yapıyor; insanları dinliyor. Ve bir anda Duman Adamlar ellerinde çantalarıyla takım elbiseler içinde ortaya çıkıyor. İnsanları zamandan tasarruf yapmaya; sosyalleşmeye, kendilerini geliştirmeye, kendilerini gerçekleştirmeye ayırdıkları vakti çalışmaya ayırmalarını istiyor. Sonuç olarak günümüzdeki insan ortaya çıkıyor. Eskiden zaman alan işler (üretim, yolculuk, tedavi, temizlik, inşaat, bilgi edinimi...) çok kısa sürelerde halledildiği halde neden daha az vaktimiz var? Neden tüm hayatımız maraton koşmak ile geçiyor? Neden gittikçe salt bireyselliği evriliyoruz? Bunun gibi pek çok soru ile yüzleşeceğiz "Zaman hırsızlarının ve çalınmış zamanı insanlara geri getiren çocuğun tuhaf öyküsü" alt başlığıyla yayımlanan Momo'yu okumaya çalınan zamanımızı geri almaya ne dersiniz?
Zaman
MomoMichael Ende · Kabalcı Yayınevi · 201382,2bin okunma