···Okunma: 18 Kasım 2018 20:32 Mısır Serisi Çöl Tanrısı ile kaldığı yerden devam ediyor. Wilbur Smith her romanında kendisiyle yeni tanışanlara da merhaba dedirten bir kurguyla okurun karşısına çıkıyor ve öncesinde ne olmuştu demenize gerek kalmıyor.
İki kez başlayıp yarıda bıraktım kitabı.. .
Çünkü aslında serinin son kitabı denilsede sıralaması 1_2_ 5 _3 _4 diye devam ediyor. Arada 90 yıllık bir kayıp var. Bunuda malesef 3.okuyuşumda ortalarda farkettim. Belkide bir önceki kitapla bağdaştıramayıp anlayamamam bu yüzdendi.
Gelelim kitap hakkındaki yorumuma..
Veliaht Prens Memnon, Firavun Mamose ölünce, Firavun Tamose adıyla tahta geçer. Bilge ve savaşçı köle yaşlı Taita ise onun tarafından azat edilerek Mamose’ye olduğu gibi kendisine de baş beyinci olarak atanır. .
Kraliçe Lostris’in küçük kızları Tehuti ve Bekatha ise artık birer yetişkin olmuştur. Sarayda her gün bir diğerinin tekrarı olarak geçip gitmektedir. Ta ki kuzey topraklarından bir haber ulaşana dek... Bir önceki savaşta Mısır ordusu tarafından ağır bir yenilgiye uğratılan Hiksoslar aradan geçen yıllar boyunca tekrar eski gücüne kavuşarak toparlanmıştır ve asıl amaçları olan Mısır’ı işgal etmek için hazırlıklar yapmaktadır.
Taita’nın yanına küçük bir ordu ve askeri bir birlik veren firavun, aynı zamanda Prenses Tehuti ile Prenses Bekatha’nın da bu yolculuğa çıkmasını, prenseslerden birinin Kral Nemrut’la, birinin de Kral Minos’la evlenmesini planladığı için onların bundan sonra yaşayacakları ülkeleri görmesini istemektedir.
Gözü gibi baktığı, kızları kadar sevdiği Tehuti ve Bekatha’nın iki yaşlı kralla evlendirilerek böylesine hoyratça harcanışlarına şahit olmak istemeyen Taita, kellesinin uçması pahasına da olsa bir karşı plan yapar. .
Büyük Arabistan çöllerini aşacak, haydutlarla savaşacaklar, ardından Akdeniz’e açılarak korsanlarla mücadele edecekleri, Girit’e varıp nihayetinde oradan ülkelerine dönecekler bu yolculuk boyunca planını herkesten saklayacak ve her gün onu titizlikle geliştirecek olan Taita’nın önünde artık sonu belirsiz bir gelecek vardır.