Yine kapağından ötürü kısa çaplı geçirdiğim bir kalp krizinden sonra aldığım kitabın hüsranıyla karşınızdayım. Artık az çok beni tanıdığınızı düşünerekten söylüyorum ki, bir kitabı sırf kapağı güzel diye almayı acilen bırakmalıyım. Bir de son zamanlarda yeni bir huy edindim, aldığım kitapları konusunu dahi okumadan direk alıyorum. Belki aranızda benim gibi yapanlarınız vardır lütfen bana yanlız olmadığımı söyleyin, son alışverişimden sonra bu olaya artık bir el atmalıyım
Kitabın konusundan kısaca bahsedeyim size, aslında güzel ve naif bir konusu var; Addie adındaki genç bir kız, yazın yaşadığı kalp kırıcı kötü anılarını unutmak ve her şeyi geride bırakmak istiyor fakat bu olay abisi Ian tarafından güzel sonuçlanamıyor, konuşmalarını mutlaka bu olaya çeken Ian sayesinde annesi tarafından bu iki kardeş cezalandırılıyor ve beraber Italya'ya gitmek zorunda kalıyorlar.
Teyzesinin düğünü için gittikleri otelde Kalbi Kırıklar İçin İrlanda adlı kitabı keşfettikten sonra hem Addie'nin hemde Ian'ın hayatı değişiyor, çıktıkları yolculukta bu iki kardeşin arası giderek eskisi gibi olmaya başlıyor ve Addie'nin kalbi giderek iyileşiyor.
Başta da belirttiğim gibi aslında güzel bir kitap acaba ben mi yanlış zamanda okudum bilemedim. Çünkü kitaba kendimi çok fazla veremedim ve okurken sıkıldım Sıkılarak okuduğum bir kitabı da sizlere önermek istemem ama ilginizi çektiyse bakın derim, belki sizin yıldızınız barışır