Aşk-ı Yaz / Zeynep Özlem Çakman
🖊 "Hayat ne kadar zamanın kaldığını bilmeden yaşamaktı aslında.
Pes ettiğimizde...
Bitti sandığımızda...
Geriye dönmemek üzere gittiğimizde...
Defalarca yeniden doğuyorduk."
🖊Sevgili #zeynepözlemçakman kalemiyle tanışma kitabım oldu ve çok sevdim... Öncelikle kitabı açar açmaz mis gibi kokusu etkiledi beni ... Hani koklaya koklaya okudum derler ya, gerçekten öyle oldu. Okumaya başlayınca da elimden bırakamadım... Her sayfasını heyecanla çevirdim, nasıl bittiğini hiççç anlamadım. Keşke biraz daha uzun olsaydı demekten de kendimi alamadım. Konusuna gelecek olursam, kısaca anlatayım.
🖊Yasemin; babasız olmasına rağmen, gerek annesi, gerekse oturduğu semttekilerin sevgisiyle sarıp sarmalanarak büyümüştür. Egemen’le üniversitenin son yılında tanışıp, aşık olurlar. Okul biter bitmezde kaynanasının istememesine rağmen evlenirler. Her şey bir rüya gibi sürerken, Egemen iş için gittiği seyahatte bir anda ortadan kaybolur.
🖊 Yasemin bir yandan eşinin yokluğuyla baş etmeye çalışırken, bir yandan da kaynanasının ipe sapa gelmez sözleri ve yaptırımlarına maruz kalır. Bu durum Yasemin’in günden güne erimesine ve umudunu yitirmesene neden olur. Aylar geçip giderken, Yasemin kaynanasının baskılarına daha fazla katlanamaz. Alp'in desteğiyle, yeniden hayata tutunmaya karar verir ve mimarlık olan mesleğini icra etmeye başlar. Tam hayatına çeki düzen verip , kendi ayakları üstünde durmayı başarmışken bir anda yeniden her şey ters düz olur.
🖊Ne mi olur, bir anda kaybolan Egemen aniden ortaya çıkar. Peki Egemen iki yıl boyunca neredeydi? Yasemin'le kaldıkları yerden devam edebilecekler mi? Sürprizlerle dolu, akıcı olan, bu güzel kitabın devamını merak edenlere tavsiyemdir. Kitapla tanışmama vesile olan Özlem ve yazarımız @zeynepjkmn ‘a çok teşekkür ederim. Sevgi dolu bir dünya dileğiyle, kitaplarla kalın.
#kitapalıntıları
🖊"... yaşadığım yer içimden taşan enerji için çok küçüktü ve hayat birbirini tekrar eden olaylara gebeydi."
🖊"Hayat ne garipti. Hüznün bir adım sonrası mutluluk olabiliyordu. Gerçekten her şeyin bir zamanı vardı."
🖊"Bana göre yaşadıkları bahane değildi. Kötülük bir seçimdi ama bir yanım onu anlıyordu."
🖊"Böylece zaman yaraları kendiliğinden sardı, artık neredeler hatırlamıyorduk bile. Sevginin iyileştiremediği hiçbir şey yoktu."