2021 22. kitabı
Okunma: 10 Haziran 2021 21:08
Merhaba sevgili kitap severler Bugünkü kitabımız İbrahim Kalın’ın yazmış olduğu Açık Ufuk kitabı.Yazarımıza ilk olarak YouTube üzerinde mymecra adlı programda denk gelmiştim ve sohbetini cok sevdim üzerine araştırma yaparken kitaplarına denk gelip okuyacağım ilk kitabını sadece adını cok sevdiğim için Açık Ufuk olarak seçmek istedim. Yazarımız İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu.2014 yılı itibariyle Büyükelçi sıfatıyla Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı ve Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü görevine atandı.Siyasi kimliği yanında hem bağlama çalıp harika türküler söylemesi,hem çok güzel fotoğraflarla gözünün ne kadar iyi olduğunu göstermesi, hem de felsefeden edebiyattan böylesine engin denizden bu kadar çok alıp bunu aktarabilmesi beni çok etkileyen faktörler oldu.Günümüz entellektüel isimlerinden birisi bence yazarımız. Yazarımızı YouTube üzerinde dinlerken her sohbeti su gibi akıyor ve beni müthiş anlamda doyuruyordu acaba kitabında aynı şeyi yaşar mıyım diye düşünmeden edemedim.Kitabı okurken sürekli İbrahim Kalın sesiyle okudum.Bu kitabı size şöyle betimleyebilirim cok acıktığınızı düşünün ve sofraya oturduğunuz zaman tüm sevdiğiniz yemekler bir arada olur ve hangisini yiyeceğinize karar veremezsiniz ya tam olarak öyle bir kitap.Doyamadım resmen her satırı tekrar tekrar kendini okutup zihninizde yer ediyor.Eski Roma’dan başlayıp Kur-an’ı Kerime doğru yolculuk yapıyorsunuz. Bu yolculuk esnasında yolunuz Nietzsche’den,Hegel’den, Eflatun’dan, İmam Gazali’den, Mevlana’dan ve daha sayamayacağım bir cok isimden geciyor.Kitap tam da kapak cümlesinde yazdığı gibi iyi,doğru ve güzel düşünmek üzerine… Bu ara o kadar güzel kitaplar okudum ki daha iyisi olamaz diyorken bu kitaptan sonra daha iyisi nedir diye tekrar kendime sormadan edemedim.Benden çokça tavsiyedir okuyun,okutun ve feyzlenmek nasip olsun. Sevgiyle kalın
Açık Ufukİbrahim Kalın · İnsan Yayınları · 20212,413 okunma
2.159 Gösterim