·352 syf.····Okunma: 11 Haziran 2021 11:46 6.5/10
Henüz son kitabı okumadım ancak bence serinin en bomboş kitabı buydu. Bu kitapta da elimize Jude ve Gabriela'nın sırlarıyla ilgili neredeyse hiçbir şey geçmedi. Herkes "Ya siz eski hayatınızı hatırlasanız böyle yapmazdınız.." diyip durdu. Ya da tam biri Gaby ve Rafa arasındaki eski olayları anlatacak ya biri tarafından bölündü ya da göreve çağrıldı anlatamadı. Bu durum bana ciddi anlamda sinir krizi geçirtti. Son 100 sayfaya kadar bize 3 kitaptır anlatılan "sırlar" ısıtılıp ısıtılıp önümüze getirildi ama bir sonuca bağlanmadı. Sadece bu da değil bu kitapta karakterler resmen kişilik olarak evrim geçirdi. Jason'ın bencilliği yüzünden keşke kitaba girebilsem de şunu bir güzel dövsem dedim kaç kere ve Gaby de inanılmaz salaktı laf söz dinlemeden ayriyetten güvenli olmadığını da bilerek kaç kere ben evime gitmek istiyorum dedi sürekli. Son olarak da kitapla ilgili kurguya olan inandırıcılığı düşüren bir faktör söylemek istiyorum o da zaman problemi. Arkadaşlar bakın bütün bu olayların toplamda 11 günde olması inanılmaz saçma ve inandırıcılığı düşük. Gaby bir Refaim olduğunu öğrendi, Kaçırıldı, Zebaniyle dövüştü, Kardeşini buldu ( bulması da 2-3 saat sürdü ya neyse), Rafa kaçırıldı ( 4 saat içinde gidip geri aldılar tak diye ve bunu yaparken ne olduğunu hatırlamayan Jude da orada dövüşüyordu) ve en sonunda hafızalarını geri aldılar. Yok ya olmaz gerçekten. Refaim'in zaman kavramı normal insanlara göre değil desek orada normal insanlar da vardı ve aynı şeyleri yaşadılar. Sırf bu kitabı sonuna kadar artık şu hafızalarını kazansalar da Rafa ve Gaby arasında ne olmuş öğrensek diye okudum onu da anlayamadan kitap bitti. Seriden biraz soğuduğumu söyleyebilirim ama yine de devam edeceğim.