2021 38. kitabı
Okunma: 12 Haziran 2021 18:00
Korkma Ben Varım'da çok fazla karakter var ve neredeyse hepsinin gözünden olaylar aktarılıyor. Bu yüzden çok karışık. Bu karışıklık beni okurken çok yordu. Notlar alarak ilerlememe rağmen bu karışıklığı çözmekte zorlandım. Rüya gerçeğe dönüşüyor ancak Fu, saldırıyı önleyemiyor. İşte bu saldırı ile başlıyor olaylar. "Saldırıyı kimler gerçekleştirdi, kaç kişiydiler, neden yaptılar?" gibi bir sürü soru. Bunu çözmeye çalışanlar, intikam almak isteyenler, sonrasında gelişen olaylar zinciri... romanda olmazsa olmaz bir unsur olan "aşk" da yine bu romanda bolca yer alıyor. Sizi bol alıntılı, aksiyonlu, aşklı, ölümlü, şaşırtmacalı, karman çorman bir roman bekliyor. Yazarın tıp bilgisi de dikkatimi çekmedi değil, atropinler, botulinum toksini, afaziler, lobotomiler, trakeostomiler daha aklıma gelmeyen binbir çeşit terimleri gayet doğru şekilde kullanmış. Bir diğer dikkatimi çeken özellik ise tarih öğretmeni Şebnem Şibumi anlattığı her günden takvim yapraklarında olan eskiden bugünde neler olmuşu yazması. Yani her karakterin anlatışı kendine has bir başka bir kitaba konu olacak kadar farklı bunu da sevdim. :)
Korkma Ben VarımMurat Menteş · Alfa Yayınları · 20209,7bin okunma
1.516 Gösterim