Sokak nöbetçileri'ni araştırıp ve bir dostumun da merakı üzerine aldım. 700 sayfalık bir kitap olunca başta gözüm korktu ama okudum ve bitirdim. Önce kitaptan biraz bahsedecek olursam, bir şekilde kendilerini sokakta bulan çocuklar var ve bir tane mafyavari bir adam da gelip bu çocuklar içerisinden 5 tanesini seçiyor. Onları kendi bünyesine alıyor, ihtiyaçlarını sağlıyor ve doğal olarakta işlerini yapacak elemanları oluyor. Karşılarına bir kız çıkıyor ve bir anda hayatlarına dahil oluyor. Nedir, ne değildir orası kitapta saklı? Konusu ve yaşananlar genelde bildiğimiz hatta klasikleşmiş dediğimiz türden. Üzdüğü,güldürdüğü ve düşündürdüğü oldu ama bence çok fazlaca uzatılmış. Arada geçen muhabbetler güzel hoş ama bir süre sonra sıkmaya başlıyor. Yani bu kitaptan çok iyi diye bahsedenlere akıcılığıve üslûbu nedeniyle hak verebilirim ama konu itibariyle çok klasik kalmış. Hele ki sonunda, nayırrrr nolamazzzz dedim resmen. Beni şok edense devamı gelecekmiş. Bu kitabı ortalama 400 civarı yapıp gereksiz uzatmayıp ikinciye kalsaydı o yazılacaklar çok çok daha iyi olurmuş. Doğruyu söylemek gerekirse ikinciyi okur muyum bilemiyorum. Yazarın dili gerçekten iyi ama bu şekilde olmamış. Mutlaka okumalısınız diyebileceğim bir kitap olmadı ne yazık ki. Güvendiğiniz kişilerin yorumunu dikkate alıp karar verin derim.