·496 syf.··Beğendi
···Okunma: 16 Haziran 2021 04:25 Durgun don, tekrar tekrar okuyacağım bir seri o kadar güzel yazılmış, o kadar güzel bir dil kullanılmış ki her şeyiyle çok fazla sevdim.
Serinin ilk kitabında kazak bir aile üzerinden kazakların kültürleri, yaşam tarzları anlatılıyor. Olaylar çok hızlı gelişiyor. Kitap akıcı bir dille yazılmış. İlk cilt boyunca kitabın kahramanlarını sıkıcı olmayan şekilde detaylı tanıyorsunuz. Diğer ciltlerde ise genel olarak savaş hakim birinci dünya savaşının başlamasıyla beraber kazak askerlerin almanlarla mücadelesi, savaş esnasında ordudaki askerler arasında sovyet fikirlerinin yayılması, askerlerin cephelerini terk ederek evlerine kaçmaları, çarlık rusya'nın yıkılarak sovyet rusya'nın kurulması, ne olduğunu tam olarak anlayamayan bir türlü tarafı kesinleşmemiş kazaklar, iç savaşın başlaması, sürekli güçlü tarafın değişmesi, insanların taraf değiştirip durmaları, vatan savunmasıyla başlayan askerliğin zaman içerisinde evrilerek sadece hayatını kurtarmaya dönmesi ve belkide artık hayatından da vazgeçmek neler neler yoktu ki bu seride.
Seri en çokta bizi savaş üzerine düşünmeye sevk ediyor yüzlerce insanın canına mal olan, aileleri üzüntüye boğan, çocukların babasız kalmasına neden olan savaş!
Nasıl bir gerekçe olabilir ki savaşı haklı kılsın? bir kişinin kararıyla o kadar insan ölüme giderken peki savaşı başlatanlar onlarda kendi canlarını verirler mi? Savaşta her şey mübah mıdır?