···Okunma: 20 Haziran 2021 02:12 Bir youtuberın yaz için okuma listesinde yer alan 12 kitaptan biri idi Dublörün Dilemması, o zaman not etmiştim, Quentin Tarantino görse filmini yapardı yorumu sonrasında merakımı iyice cezbettiği için kısa sürede sipariş etmiştim kitabı. Okunacaklar arasında sırasını bekledi bir süre. Çok beklettiğim için kızıyorum kendime. Son dönemde okuduğum en, en güzel kitap diyebilirim.
Okurken telefon yanımda google arama çubuğu aktif, sayfalar arasında hızla yol alırken pek çok ilginç bilgiye eriştim. Film, şarkı, kitap isimleri not ettim. Kitabın olay örgüsünden bahsedip tadını kaçırmaya niyetim yok. Sadece Nuh Tufan ile ilgili bir iki kelam edesim var. Nuh Tufan bir yetim, albino aynı zamanda, halüsinasyonlar görüyor.(gördürüyor da:) İlginç bir kafası var, öyle bir konuşuyor ki çoşkusu okura da geçiyor, girişimci bir kişiliği var, zeka küpü aynı zamanda,bir bakıyorsunuz bilgece konuşuyor okur sorgularken buluyor gerçekliği, bazen de bol keseden sallamasyon konuşsa da etkiliyor karşısındakini ( okuru da:)
Olay kurgu olsa da içinde bir dünya gerçeklik var yani okurken eğlenmek de mümkün öğrenmek de.
Favori kitaplarım arasında yerini aldı Dublörün Dilemması. Yazarı googledan erişebildiğim kadarıyla tanımaya çalıştım. TEDx konuşmasını dinledim ve okumanın benim için neden kıymetli olduğunu bir kez daha anlamış oldum. TEDx konuşmasında okumanın beş faydasını şöyle sıralıyor Murat Menteş :
1.Romanda çokluk olmalı ve bu çokluk okudukça ufkumuzu açar.
2.Romanlar duyguyu düşünceye çevirir.
3.Romanlar bize reaksiyon repertuarı sunar.
4.Gerçekleri derinlemesine romanlarda görürüz.
5.İnsanları geniş bir zaman diliminde ele alarak değişimlerine tanık olmamıza vesile olarak bize değişmekten korkmayın mesajı verir. Ve yine der ki yazarımız "Kitap sizin katkılarınızla var olduğu için okumak daha kıymetlidir."