2021 99. kitabı
Osman Oktay / Galip Abi. Kendini Unutan Adam. Osman Oktay, 1951 yılında Burdur- Bucak'ta doğmuştur. Öğretmen ve idareci olarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın çeşitli kademelerinde çalışmış, 1986 yılında TRT ye geçmiştir. Pek çok radyo programı hazırlayan ve Ankara radyosunda, eğitim ve kültür yayınları müdürü olarak görev yapan Oktay, değişik kurum ve kuruluşlardan bir çok ödül almıştır. Galip Erdem, 67 yıllık ömrüne, 500 yılı sığdıran bir adam, 1940'lı yıllarda, 18 yaşında Turan seferine çıkmayı düşünebilen yürekli bir genç, 1980'de ihtilali yapan, Kenan Evren'e açık mektup yazarak, inandığı davayı ve dava arkadaşlarını savunan bir hukukçu, kendini unutan ama değerlerinden vazgeçmeyen bir ülkü adamı. Her milliyetçi ailenin bir ferdi sayılan, ülkücülerin Galip abisi, Galip Erdem 67 yıllık hayatı boyunca, yaptıklarıyla örnek olabilecek şahsiyetlerden birisidir. Yazar, tanıyanları gözüyle ve kendi yaşadıklarıyla, bir roman tadında Galip Erdem'i tanıtmaktadır. Bir insan olarak olumlu olumsuz duyguların yaşandığı, aile sıcaklığının her satırında hissedildiği bir kitap olmuştur. Galip Erdem'in, bizler davayı Ağrı Dağı'nın zirvesine çıkaracaktık. Zirveye vardığımızda küçük bir noksanımız olduğunu fark ettik. Davayı dağın eteklerinde unutmuştuk. Meğer biz davayı değil, kendimizi zirveye çıkarmışız sözünün, kulağımıza küpe olması dileğiyle. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Galip AbiOsman Oktay · Net Kitap · 201917 okunma