2021 54. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2021 14:01
Uzun süren okuyamama durumundan beni çıkartan kitap yorumuyla geldim. Öncelikle kapakla ilgili artık sövmeyeceğim. İnstagram da yeterince isyan ettim bence. Birde kitabın ismi kesinlikle Nefret Notları olmalıydı. Her şey notlarla başlıyor zaten. Neyse küçük çaplı isyanımdan sonra kitaba gelecek olursam tek kelimeyle bayıldım! İkilinin yazdığı en iyi kitap buydu bence. Bana hep ikisinin yazdığı kitaplar uyumsuz gelir ve aynı tadı verirdi. Ama Nefret Mektupları kurgu olarak okuduğum en güzel kitaplarıydı. Bir kere yetişkin içerik yazan yazarlar olmalarına rağmen bu kitapta dozu daha azdı. Daha çok sevgi, gerçek aşk, aile, arkadaşlık ve kader üzerineydi. Ve o kadar güzel o kadar eğlenceliydi ki anlatamam. Sekiz saatte bitirdim ben zaten Her şey kadın karakterimiz Charlotte’un bulduğu bir mavi not kağıdıyla başlıyor. Olması imkansız tesadüfler okuyoruz aslında ama bu o kadar tatlı ki sürekli istemsizce sırıtıyorsunuz. Okuduğum en eğlenceli, en düşünceli erkek karakter Reed olabilir. Kendinden başka herkesi çok fazla düşünüyor olsada haklı sebepleri vardı bana göre. Reed’in kardeşi Max beni aşırı eğlendirdi. Hele büyükanneleri… Çok tatlıydı ya. Kitap duygusal olarak şahaneydi. Dram değildi ama tüm duyguları -iyisiyle kötüsüyle- bana hissettiren bir kurgu vardı. Çiftin atışmaları, küçük oyunları, birbirlerine destek olmaları çok güzeldi. İkilinin yazdığı favori kitabım oldu diyebilirim. Kesinlikle bir rs savar oldu benim için. Bu kitaptan sonra yavaş yavaş kendime geldim. Beklediğim her şeyi bana verdi. Daha bazı sahnelere gelmeden bunlar bunlar olmazsa asla sevmem dediğim her şeyi okudukça önüme çıkardı yazarlar. Beklentimi sonuna kadar karşıladılar. Bayılarak okudum. Bu türü sevenlere kesinlikle tavsiyemdir. Tabii yaş sınırlamasına dikkat edelim.
Nefret MektuplarıVi Keeland · Epsilon Yayınları · 2021704 okunma