2021 44. kitabı
Okunma: 23 Haziran 2021 18:52
Geçen yıl Netflix'in diziye dönüştürmesi ile herkesin dizisini izlediği kitabın da bir anda birçok yayınevi tarafından basılmasıyla Türkiye'de popülerleştiğini söyleyebiliriz Yeşilin Kızı Anne için. Ben de geçen yıl dizisini izleyip kitabını okumuştum ve üstünden geçen 1 yılın ardından bu sıcacık kitabı tekrar okumak istedim. Konusunu bilmeyen olduğunu sanmıyorum ama kısaca bahsetmek gerekirse Anne, hayallerinin verdiği güçle yaşamı iyilikle ve mutlulukla kucaklayan kimsesiz bir çocuktur. Kendilerine çiftlikte yardım etmesi için bir erkek çocuk evlat edinmeyi planlayan Marilla ve Matthew kardeşler, beklenmedik bir şekilde karşılarında Anne'i bulurlar. Ancak çok geçmeden bütün yaramazlıkları, safça hataları ve dünyayı başına yıkan üzüntüleriyle tuhaf ama çok sevimli olan bu kız çocuğunun gerçek dünyanın kurallarını olduğu gibi kabul etmeyi reddeden yüreğine hayran olurlar. Kitapta ele alınan da tam olarak bu küçük kızın yaşadıkları. Diziyle birebir gittiğini söyleyemem ama örtüşen çok fazla şey var ve tamamen farklı olan şeyler de var Gilbert karakteri gibi. İçinizi ısıtan tatlı bir kitap okumak isterseniz Yeşilin Kızı Anne tam size göre. Kitap uzun bir seri halinde devam etmekte fakat bana ilk kitabı okumak da gayet yeterli geldi. Devam etmek istemezseniz tek başına bu kitabı okuyabilirsiniz. Devamını okumayı gerektirecek bir şekilde bitmiyor kitap. Hazır tatil sezonu da gelmişken tatilde zevk alarak okuyabileceğiniz bir kitap, kitabı okumayanlara duyurulur.
Yeşilin Kızı Anne 1L. M. Montgomery · Ren Kitap · 017,9bin okunma