Puan vermedi·152 syf.··Beğendi
···Okunma: 27 Haziran 2021 19:20 Virginia Woolf, aslında bu kitabı kendisinden “Kadınlar ve Kurmaca Edebiyat” hakkında bir yazı yazması istendiğinde ortaya çıkarmış. Sonra düşünmüş, şimdi ben kadınların yazdığı eserleri erkeklerinkiyle bir tutamam çünkü bir eser yazabilmesi için kişinin “kendine ait bir odası” , bir miktar parası ve zamanı olmalıydı. Halbuki dönem öyle bir dönem ki erkeklerin abartı rahatlığı ve egosu sonucunda
kadınlar mutfak işleriyle uğraşmaktan, çocuklara bakmaktan, misafirlere ikram yapmaktan kısacası basit işlere zorlanıp kakalanmaktan kendilerine ayırdıkları ne yarım saat zamanları, ne kendi kazandıkları ve kendilerine ait beş kuruş paraları, ne de kendilerine ait sessiz bir alanları vardı. Buna rağmen kimi kadınlar (Bronte kardeşler, Jane Austen vb.) eser çıkartabilmişler.
Sonuçta ortaya kadınların ve erkeklerin aldığı muamelenin kıyaslandığı, toplumdaki yerlerinin karşılaştırıldığı ve her iki cinsin eserlerinin karşılaştığı bir kitap çıkmış.
Virginia Woolf kütüphanede gezerken, yemek yerken bu konular hakkındaki fikirleriyle aydınlanacak, onunla yiyip içip gezip onunla düşüneceksiniz.