KİMSESİZ BİLGİSAYAR PARÇALARI MEZARLIĞI
Haziran Ayı Öykü etkinliği : #125291396 -Adın nedir? -Garson Jack DDR3, senin? -İşlemci Şef Jacop Core i5. Ne zaman slota yerleştirildin? -Birkaç dakika oluyor. Beni yatağıma yerleştiren insanın eli de amma ağırdı! Ana kartın üzerindeki slot ranzanın çeltiğini kıracak diye çok korktum. Çeltiği kırarsa nerede yatacaktım ben? Başka bir slot ranza da yok. -Nasıl biriydi? Siyah bıyıklı ve şişman mıydı? -Evet, tam da tarif ettiğin gibi biriydi. -Patron insana denk gelmişsin. Çağa ayak uyduramadığı için parçalara nasıl davranacağını bilmiyor. Eski kafalı ve kötü biri. Temiz yüzlü bir üniversite öğrencisi insan var. Stajyer olarak çalışıyor. O çok iyi biri ve elleri de çok hafif. -Olan oldu artık. Benden önceki Ram’e ne oldu? Patron insan, beni değiştirirken onu gördüm. Yüzü kıpkırmızı olmuştu, bazı devrelerinden de kıvılcım çıkıyordu. -Sen, Donnavan DDR2’den bahsediyorsun. Bilgisayar sahibi çocuğun oynadığı oyunlar yüzünden oldu. Korkarım ki senin de sonun öyle olacak. Durmadan yeni oyunlar deniyor ve bizleri zorluyor. Bilgisayarı neredeyse kapatmıyor. 2 gündür çocuklarımla iletişim kuramıyorum. Arada uyumak için bilgisayardan kalkıyor. Ben de o ara hızlıca Kolektif İşlemci Ağ’ından çocuklarıma ulaşıyorum. Durumları hakkında bilgi sahibi oluyorum. 1 tane İ7 Core ve İ9 Core çocuğum var. Aldıkları elektrik enerji ücretleri iyiymiş ama etrafındaki şeyler çok pahalıymış. Çok yüksek ücret alsan da enerji ücretleri eriyormuş. Nasıl bir düzen oldu bu anlamıyorum. Eskiden iyi kötü geçiniyorduk. Şu an çok zor. -Demek durum o kadar kötü öyle mi? -Evet maalesef öyle. Sana sonun kötü olacak diye söylüyorum ama benim de bu işten çok büyük bir beklentim kalmadı. Bize ödenen elektrik enerjileri sigortamızı yeteri kadar karşılamıyor. Bazı devrelerimin değişmesi gerekirken sadece lehimleyip geçiyorlar. Merdiven altı bilgisayarlarda iş bulmak için etrafa haber saldım. Bekliyorum. -Evet öyle. Aslında suç aile insanlardadır. Çocuk insanı başlarından atmak için her istediğini yapmaya çalışıyorlar. Onunla ilgilenseler bize bu kadar yüklenmez bu çocuk. Ama bazen ‘Madem ilgilenmeyeceksiniz bari yükseltici takın da elektrik enerji ücretlerimizi iyileştirin.’ diye düşünüyorum. Hayır, diyelim ki onu da yapmıyorsunuz. Teknik servis insanları daha sık çağırın da temizlenelim. En son ne zaman termal macunla masaj yaptılar hatırlamıyorum. Termal macuna hasret kaldım. Senin için geldiklerinde macun ile masaj yaparım diye düşünmüştüm ama olmadı. Tabii ben bunları kolayca söylüyorum ama bunları da nasıl yaparlar bilmiyorum. -Neden bilmiyorsun? Sen Şef değil misin? İşletim sistemine bunu sorsana. O da tarayıcıya sorup öğrenir. -Ben nasıl yapacaklarını bilmiyorum derken o manada söylemedim. Dediğin şeyleri yaptım zaten. İşletim sistemine senden önceki Ram ile haber gönderdim. O da tarayıcıya söylemiş. -Eee, ne oldu sonra? -İnsan dolar ücreti çok yüksekmiş. Alamıyorlarmış. Tarayıcı, aile insanların banka hesaplarını kontrol etmiş. Çok fazla paraları yokmuş. Bir de Tarayıcı, sosyal medya sitesinde baba insanın başka bir erkek insana dış güçler diye bir şeyden bahsettiğini söylemiş ama anlamamış. -Dış güçler mi? Ben onları duymuştum. -Nereden duydun? - Bazı arkadaşlarım, zamanında çok iyi yerlerde tatil yapmışlar. Deniz kenarında yaşayan insanların bilgisayarlarında bulunan ana kartlarındaki slot ranzalarda yatmışlar. Elektrik enerjisi o kadar yüksek geliyormuş ki bazen yerlerinde duramıyorlarmış. Çılgın gibi bağırdıklarını söylemişlerdi. Ama bu uzun yıllar önceymiş. Sonra bu dış güçler gelip onları yerlerinden etmişler. -Nasıl olmuş bu? -Siyasetçi insanlar yüzünden olduğunu öğrenmişler ama detayını bilmiyorlarmış. Şef sence burada ne kadar dayanırız? -Bilmiyorum. Gittiği yere kadar dayanacağız. -Anladım. Şef, bir şey soracağım. Arkadaşlarımı anlatınca aklıma geldi. Sen, daha önce tatile çıktın mı? -Yıllardır hiçbir yere gidemedim. Ama yıllar önce çok güzel bir işlemci fabrika tesisinde yaşıyordum. O zaman Mühendis insanlar henüz İ5 Core’u yeni geliştirmişlerdi. Pamuklu yataklarda yatıyorduk. Çok da gençtim. Aklım biraz havadaydı. İ3 Core amcalara üsten bakıyordum. Onların üzerindeki devreler hep eskiydi. Elektrikler enerjilerimiz hiç eksik olmuyordu. Tesisin her tarafında enerji vardı. Ama bazı kötü yanları da vardı. Biz yeni geliştirildiğimiz için bazen test etmek için yataklarımızdan bizi alıyorlardı. Götürüp çivili işlemci yuvalarında yatırıyorlardı. Saatlerce öyle durmaktan bazı sırt devrelerim ağrıyordu. Testler bitene kadar orada kalıyorduk. Sonra testler bitti ve çalışabileceğimizden emin oldular. Ardından bizi bir satıcı insan mağazasına gönderildik. Beni de bu insan aile aldı. Birkaç yıldır buradayım ve yaşlandım. Haa. Ne diyorduk? Tatili sormuştun. Bu anlattığım tatil değildi ama yine de güzel zamanlardı yani. -Anladım Şef. Patron insana çağa ayak uyduramadın dedin ama işin özeti şu ki, teknoloji geliştikçe ya da şu anlattığım dış güçler, tepemize binerse bir şekilde oraya, en korktuğumuz yere gideceğiz. -Haklısın. Kimsesiz Bilgisayar Parçaları Mezarlığı’nda yerimizi alacağız, devrelerimizi tamamen söküp, enerjimizi kesecekler.
2.044 Gösterim
Bilgisayar mühendisleri geceleri yatakta ne düşünür? Vol 1 :D Ulan bizim ram acaba rahat mı kartında, yine çok doldurmadık umarım hafızasını :D Çevremizdeki nesneleri konuşturmayı ben de çok seviyorum, az önce bir nevi Garson Jack DDR3 olduğumu fark ettim dolar beni de etkiliyor :D Kalemine sağlık aslında vurgulu bir hikayeydi ama ben eğlenceli yanından baktım :)
Bilal Günaydın
Keşke seni beynimin içinde gezdirebilsem :D Geri geldiğinde sağlıklı olur muydun bilemiyorum :D O bağdaştırma makinesi, o nöronların birbirlerine halatlar atması falan :D hahaha :D Sen de hep yanlış yerden bakıyorsun. Çok ayıp. Yorumun için teşekkür ederim. Bu arada senin soyadın neydi?
Ne çektin be bilgisayar parçası. Onca emek onca dert ne didindin de durdun be 🤣 Ağabeyim bilgisayar mühendisi. Ama ben bilgisayardan zerre anlamam 🙈 O yüzden hoşuma giden iki şeyi yazıyorum. Çocuk insan ve baba insan. Söyleyeceklerim bu kadar 🙈 Çok başarılı olmuş. Tebrik ederim 👏
hahaa teşekkür ederim :D
Olmuş.