·480 syf.····Okunma: 30 Haziran 2021 15:25 Bizim topraklardan çıkan bir fantastik orta dünya serisinin ilk kitabı Son Nişanlı. Aldığım yorum ve bilgilerden dolayı biraz beklentim yüksekti. Ama yazarın ilk kitabı olması hasebiyle kitap biraz ortalama kalmış. Beğenerek okudum gerçekten akıcıydı. orasına lafım yok. Lakin karakterler biraz daha iyi detaylı anlatılabilirdi. Lotr'da ki gibi bir ekibimiz var bunların başına olaylar geliyor. ekibin has üyeleri çok detaylı karakter tanıtımına girilmemiş ama sonradan giren karakterler anlatılıyor. Neyse karakterler bir kenara olaylar biraz geç açılıyor. Ama açılınca bilgileri yeterli şekilde veriyor. Neden bu insanların başına kötülükler geliyor yani saldırılıyor, bunun cevabını net şekilde alıyoruz. İlk kitab olması nedeniyle evren tanıtılmış ve kötü iş çıkarılmamış. Yer yer yedirilmiş dini motifler hoşuma gitti. Bazısı cümleler cuk oturuyor bazısı daha iyi yazılabilirmiş gibime geldi ama olması gayet tatlı ve güzel. Dediğim gibi su gibi akıyor kitap. (Hoş timaş saçma yazı puntosuna gıcık olmadım değil. 3 cümlede bir paragraf atlıyor. Neden yani ? ne gerek var. Kağıt israfı. konuşmalar arasındaki booşluk nk'sı da gereksiz fazla. Kitab içerik olarak değil boş kısımlar yüzünden 480 sayfa. ) Bazı olaylar uzun anlatılmış bazı kısımlar gereğinden kısa. Ama okurken uzun olaylardan sıkılmıyorsunuz. Mesela uzun olarak yarışmalar kısmı güzeldi. ama kısa olarak da son 5-6 sayfalık kısım en azından 20-25 sayfayı da hakkediyor.Bunun dengesini inşaAllah öbür kitaplarda kurmuştur. Sonraki kitapları da okuyacağım dediğim gibi sıkılmadan akan bir seri o yüzden aynen devam. (şu obiliklerin VE ile başlayıp obilik ile biten cümleleri de okuyucu için işkence :D )