2021 58. kitabı
Fransız yazar Fournier'in 1914'te cephede ölmeden önce yayımlanan tek romanıdır. Yazarın kendi yaşamımdan izler taşıyan eser, Fransız edebiyatının klasikleri arasında gösterilmektedir. Konusu; Fransa'nın Sologne bölgesinde geçen roman, kahramanımız François Seurel'in anlatımıyla, kasabada dört gün boyunca kaybolan yakın dostu Meaulnes'un yaşadıklarını anlatır. Geri döndüğünde unutamadığı malikineyi, genç kızı, insanları tekrar bulmak için yola çıkarlar. Ancak ülkenin ne adını biliyorlardır ne de tam yerini... Adsız Ülke arkadaşlık üzerine okuyacağınız hiç kuşkusuz en iyi romanlardan biridir. Dönemin Fransa'sı hakkında genel bilgiler veren, köy yaşamı ve aşk kavramını vurgulayan bir yönü var. Yazarın hayal gücünün sınırsızlığı kitabı ruha dokunan bir esere çevirmiş. Ancak temposu yer yer düşmesiyle çok kolay okunan bir kitap olduğunu söyleyemem hatta yer yer sıkıldığım noktalar oldu. Düş ve gerçek arasında gidip gelen bir anlatım üslubuna sahip. Aşırı derecede önerdiğim veya baş yapıt bunu okumalısınız mutlaka dediğim bir kitap değil. Ama adı ve değeri çok bilinmeyen farklı bir kitap tanıtmak istedim sizlere. Ayrıca ilgilenenler için sinemaya uyarlanan filimide mevcuttur.
Adsız ÜlkeAlain Fournier · Can Yayınları · 2019679 okunma
1.230 Gösterim