Ülkede hiçbir şey halkın olmasın…… AKP seçimle gittiği zaman bir bakacağız ülke artık bizim değil. Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’nin özelleştirilebilmesi için Cumhurbaşkanı Kararı Resmî Gazete’de yayımlandı.
Devletin yönetmekte olduğu fabrika ve kaynak kurumlar devletin sırtına yük olur. Çünkü maddi açıdan gelir elde etmek için değil piyasada o işi yapan başka kurum olmadığı için mecburen kendi tekelinde bulundururlar. Bazı kurumların özelleşmesi vatandaş için çok daha faydalı. Avrupa'da özendiğiniz İtalya ve Fransa gibi ülkeler elektrik üretimini hiç bir zaman kendi tekeline almamış ve direk özelleştirmiştir. Bir bilgiyi sırf iktidara düşman olduğunuz için hemen savunmaya geçiyorsunuz. Yapmayın. Araştır bakalım iktisadi ekonomi ve sanayi açısından devlette mi özelde mı olması daha kârlı?
Yönetmesini bilmezsen yük olur evet. Mecburen tekelinde bulunmaz bu kurumlar. Elektrik doğalgaz petrol vb hammadde sağlayıcı kuruluşları ozellestirirsen bunun sahibi sattığın adam olur. Lütfen insanları iktidara düşman şeklinde buna dost şeklinde siniflandirmayin. Mutlu günler
5 yanıtı göster