Naziler Rus çarkını döndürüyor ve şansınız yoksa kaybedeceğiniz şey hayatınız!!!! Gerçek bir yaşam hikayesidir!!!
Herkese selamlar, mutlaka okumanızı önerdiğim bir kitapla sizinleyim. #auschwitzkütüphanecisi Havva aydanur Ertuğrul 'da okurken gördüğüm ve onun övgüsüyle okuma listemi değiştiren bir kitap olmuştu. Sonrasında zaten @acilenokuyoruz ailesine katılmama vesile oldu.
Annenizi ve diğer tanıdıklarınızı çıplak bir şekilde elemeye girmesi ve elverişliler ve uygun olmayanlar olarak seçilecek gruplardan birine alınmanız halinde ne olurdu? Ya da duş diye götürülen gaz odalarına götürüp ölseler? Ailenizden ayrılmanız ve onların biz zulüm yüzünden ölmesi ne kadar acı olurdu değil mi?
Evladına mutlu bir çocukluk bahşedemeyen annenin trajedisi var bu kitapta!
Tek suçu yahudi olmak olan çocuklar var!
Fakat öyle bir yerki bu Auschwitz, insanlar öleceklerini bildikleri halde hayatlarını yine de mutlu bir şekilde sona ersin diye uğraşıyor hatta büyükler okusunlar diye gizli bir kütüphane oluşturuyor. Bu kütüphane dünyanın en minik kütüphanesi olabilir! Tabi ki kitaba adını da veren bir kütüphanecileri var. Edita! Bu kitaplar sayesinde yaşamlarına renk geldiğini düşünen Dita, onlara kitap hemşireliği bile yapmıştı. Korkularını sindirip cesur olan bu kızın hikayesi bu! HG Wells, Geometri kitabı,Rus kitabı Kiril Gizemi, Aslan Asker Şvayk, Sigmund Freud, Monte Kristo Kontu ve bir Coğrafya Atlası
Tifüs, dizanteri, kolera gibi salgına yol açan hastalıklar, sürekli bir ölüm, açlık, pis sulardan içen insanlar bu kitapta!
Ateşkes, kesilen kolları ve bacakları getirmiyor, yaraların acısını da dindirmiyor!
Yapbozdan bir parça eksik olunca yapboz tamamlanır mı ?
Yazarın Auschwitz'i bu kütüphaneci ile dolaşması ve o duyguları yaşayışını izlemesi beni çok duygulandırdı. Gerçek yaşam hikayesi olan bu kitap mücadelenin en yoğun anlatılan nitelikli kitaplarından bir tanesi bence. Okumanızı tavsiye ederim.