Puan vermedi·538 syf.····Okunma: 11 Temmuz 2021 09:16 Kitabı okumadan evvel bendeki Hitler algısı; onun cahil, kaba saba bir adam olduğu yönündeydi. Fakat gördüm ki Hitler aslında karşıt görüştekiler de dahil olmak üzere her türlü kitap, dergi, gazete ve makaleyi okuyan ve okudukları üzerinde düşünen, mantık süzgecinden geçirdikten sonra da kendisine özgü düşünce oluşturan bir kişi.
Hitler' in benimsediği düşüncelerden bir tanesi de saf kan ırk teorisi. O, uygarlık oluşturma yetisinin ancak saf kan ırkta mevcut olduğunu, bu nedenle saf kan ırkın mümkün mertebe çoğalması gerektiğini ve artan nüfus nedeniyle de devletin milletini besleyebilecek büyüklükteki topraklara erişmesinin zorunlu olduğunu düşünüyor. Buna paralel olarak Hitler üremeyi engelleyecek nitelikteki doğum kontrol yöntemlerini reddediyor ve bunların bir Yahudi taktiği olduğunu söylüyor. Ona göre saf kan ırk üremesini sınırlandırsa bile, melez ırk kontrolsüz şekilde üremeye devam edecek ve bu durum bir müddet sonra melez ırkı saf kan ırka göre sayı olarak daha üstün hale getirecektir. Bunun neticesi olarak da vasıfsız nitelikteki melez ırk, saf kan ırkı yok ederek tarih sahnesinden silecektir. Bu nedenle Hitler, devletin varlığını sürdürebilmesi için fiziki ve zihni olarak sağlam yapıda saf kan nesiller yetiştirmesi gerektiği tezini savunuyor.
Hitler' in herkesçe bilinen meşhur Yahudi düşmanlığına gelecek olursak; Hitler aslında ilk etapta Yahudileri sadece dinleri nedeniyle farklı muamelelere maruz kalan bir sınıf olarak görürken, sonradan ayırdına varıyor ki onlar aslında son derece sinsi ve sistematik bir şekilde hareket eden bir topluluk. Basın, ticaret gibi kritik öneme sahip noktaları kontrol ediyorlar, kamuoyu oluşturuyorlar, bununla da yetinmiyorlar siyaseti dahi dizayn ediyorlar. Yani tabiri caizse hayatın her alanını ele geçirmiş durumdalar ve Almanya' nın geleceğine yön veriyorlar. İşte Hitler Almanya' yı kuşatan bu grubun farkına varınca Yahudilerin ortadan kaldırılması gereken bir düşman olduğuna inanmıştır. İktidarını sağladığında ise bu düşüncesi doğrultusunda hareket etmiştir.