Bakın sevmek öyle cümlelerde filmlerde göründüğünuz gibi bişey değil. Yani öyle birkaç sevgi mesajı, birkaç gece , birkaç sahiplik fotoğrafları falan öyle değil.Daha farklı.Mesela onu görünce hızlanan kalbinizi değil,her adımda ona yaklaşma ,onu görme hissidir sevmek.O adımları onun için atmaktır.Bir sokak arasında elini tutmak,elini tutmak değildir sadece . Benimsin diyebilmenin dışavurmuş hâlidir sevmek.Beraber içilen sigarayı küllükte söndürüp bunu fotoğraflamak değildir.Onun ciğerinden çıkan o zehri bile ciğerlerinde hissetmektir.O masadan yanan şeyin sadice sigara değil , ciğerlerininizin olduğunun bilinciyle içmektir o sigarayı . Rakı içelim, güzelleşelim mantığıyla içilen rakı değildir.Suyla karışınca rengini kaybeden , ortaya farklı renk çıkan , birleşmenin, bütün olmanın bilinciyle içilen rakidir, Birlikte fotoğrafı olmadığı halde,"olsun abi,ben onu hayal ediyorum... varmış gibi davranıyorum"demektir, sevmek. Üstünden günler, aylar, yıllar geçmesine karşın,nefretle değil,hala, herşeye rağmen ilk günkü gibi bakabilmektir. Kokusunu kilometrelerce öteden alabilmektedir. Damarlarında akan kanda hissedebilmektir,sevmek. Öyle çevresindeki üç beş insandan kıskanmak değil demek istediğim,esip tenine vuran rüzgardan kıskanmaktır,sevmek. Keşkelerde değil,iyiki'lerde saklayabilmektir.İhtişamlı sevmeleri geçelim, sevildiği için kendiyle onur duymaktadır,sevmek. Bir meyvenin olgunlaşmasını beklememek değil, düşünüp onu toprağına karışmaktadır. Sadece sevinçlerine , kötüsü ile iyisi ile her anında yanına olmak,olmasan da her an yanındaymış gibi hissettirmektedir,sevmek. Dinlediği müziğin sözlerinde anlam aramak değil , o müziği onunla yaşamaktır. Onu hep yanında hissetmek değil, kötü anında bile bir adım uzağında olmaktır, sevmek. Siz sevmeyi değil, sevginin anlamını
Bunları sen mi yazdın 🥺😍
😔evet