···Okunma: 20 Temmuz 2021 15:54 Nâzım Hikmet'in doğduğu tarihten itibaren yaşadığı ve büyüdügü çevreyi, insan ilişkilerini, kavgalarını , yanlış anlayışları, aşklarını... anlatan bu kitap Nâzım'ı gerçekten tanımak istiyorsanız mükemmel bir şekilde derlenmiş. Kitap için yazara ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Tarihi belgeler ve elyazmaları ile desteklenen olay örgüleri ve o dönemde yaşanan birçok olay biraz daha aydınlanmama ve Nâzım Hikmet gibi bir üstada hayranlığımın biraz daha artmasına vesile oldu. Sadece ülkemizde değil birçok ülkedeki sanatçılar tarafından ilgi görmüş ve saygı duyulmuş bir insanın yaşadığı dönemde haksız yere hapis,sürgün gibi olaylar yaşaması gerçekten çok can sıkıcı ve üzücü. Sadece şiirleriyle değil roman,hikaye,çeviri, seslendirme ,sinema gibi birçok alanda çalışmalar yapmış olması ve çevresindeki Sabahattin Ali, Orhan Veli, Abidin Dino gibi genç sanatçıların yeteneklerini tartarak onları iyi olduklarını düşündüğü alanlara yönlendirmesi ne kadar güzel bir insana sahip olduğumuzu bir kez daha gözler önüne seriyor.