2021 36. kitabı
Okunma: 17 Temmuz 2021 12:47
Bir kadın beş isim... Her ismin hikayesi birbirinden acı. Meltem ve Murat'ın tren yolculuğunda başlayan ve Mardin de devam eden hikayesini okuyoruz. Murat memleketi Mardin'e gitmek için trenle aktarma yapmaktadır. Yaşadığı evden kaçan Meltem ise nereye gideceğini bilmeden Murat'ın olduğu trene biner. Yolculukta gördüğü insanların hikayesini dinlemeyi seven Murat, Meltem'i görünce hikayesini merak eder ancak istediğini Meltem'den alamaz. Meltem'de farklı bir hikaye olduğunu anlayan Murat, Meltem'i yolculuktan sonra takip eder. Konuşma fırsatı bulduğunda, gidecek yeri olmadığını öğrendiği Meltem'i beraberinde Mardin'e götürür. Orada tanışır Meltem'le ve Meltem'in içinde yaşayan kadınlarla. Her birini sever, kabul eder gönlüne. Ancak Meltem'e inanmışlığının acı bir tarafı vardır ve Murat bu acıyla yüzleşmek zorunda kalır. Kitabı okurken hep merakla çevirdim sayfaları. Meltem'in ve Murat'ın hayatlarını okurken üzüldüm. Ancak böyle bir son tahmin etmiyordum. Sonuna çok daha fazla üzüldüm. Beni derinden etkiledi. Yazarı, böyle bir son düşünmesinden ve bunu bize kitap boyunca hissettirmemesinden dolayı tebrik ederim. Kitap Mardin'e ait tarihi bilgiler ve mistik hikayelerle çok güzel şekilde süslenmiş. Farklı bir hikaye okumak ve Mardin sokaklarında gezmek isteyenlere kitabı şiddetle tavsiye ederim.
Bana Adımı SöyleSerhat Güven · Müptela Yayınları · 202182 okunma