2021 18. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2021 20:07
Selamlar, Alacakaranlık serisine olan açıklanamayan sevgimden dolayı bu kitabın çıkmasını ve okumayı heyecanla bekliyordum. Aslında kitapta yeni bir şey yok çünkü serinin ilk kitabının Bella’nın değil Edward’ın bakış açısından anlatıldığı bir kitap. Beni en çok heyecanlandıran kısım tüm seri boyunca her şeyi bir insan gözünden okuduktan sonra tüm olanları bir vampir karakterin düşüncelerinden ve gözünden okuyabilecek olmaktı. İnsan-vampir farkını ortaya koymuş gerçekten yazar, olayların Edward ağzından anlatılma şekli çok daha derin, açıklayıcıydı. Duyguların ve hislerin ifadesi çok daha kuvvetli ve etkileyiciydi. Seriyi uzun zaman önce okuduğum için tam hatırlamasam da Bella’nın anlatımının kıyaslayınca daha sığ ve “insani” olduğunu hatırlayabiliyorum. En heyecan verici nokta ise Edward’ın akıl okuma yeteneğine tanık olmak, nasıl çalıştığını biraz da olsa anlamaktı. Bu otomatik olarak Alice’in yeteneğinin çalışma şeklini de görmemize olanak sağlıyordu. Tüm karakterlerin en ufak detayına kadar ne düşündüğünü, bir davranışı ne amaçla yaptığını, ne hissettiğini bilmek ve anlamak seriyle ilgili her noktanın kafanızda yerine oturmasını sağlıyor. Filmleri izlerken ve kitapları okurken anlam vermediğiniz tüm davranışları bu kitaptan sonra anlıyorsunuz çünkü her şeyin temelinde yatan düşünceleri, herkesin kafasının içindekileri biliyorsunuz. Bana göre kitabın en güzel yanı da buydu. Bunun dışında yalnızca Bella’nın gözlemlediği kadarını bildiğimiz için bu kitap vampirlerin dünyasını da daha iyi tanımamızı sağlıyor. Filmi defalarca izlememe ve ilk kitabı da okumuş olmama rağmen tüm olayları en baştan okumak beni hiç sıkmadı çünkü aslında her şeyin tamamen başka bir yanını okuyorsunuz ve yeni bir şey okumuş gibi hissediyorsunuz. Kitabı okurken de, filmleri izlerken de ‘ergenlikte’ kaldığını bildiğim bazı noktalar olsa da yine de kendimi sevmekten ve heyecanlanmaktan alıkoyamadığım bir seri kendisi. Sanırım içimdeki çocuk yanı her zaman böyle seriler ve kitaplar besledi ve beslemeye de devam edecek, ne kadar da klasiklere ya da kendim için faydalı gördüğüm kitapları sevsem ve okusam da, bu kitaplar her zaman benim için ayrı bir yer tutacak ve onları hep heyecanla okuyacağım biliyorum. Tanıdık bir şehirde farklı sokaklarda yürüyormuş hissi yarattı bu kitap bende, seriyi seviyorsanız kesinlikle es geçmemeniz gereken ve çok seveceğiniz bir kitap olacaktır
Gece Yarısı GüneşiStephenie Meyer · Epsilon Yayınları · 20202,666 okunma