2021 9. kitabı
Okunma: 24 Temmuz 2021 00:32
Böyle bir kitabı incelemek haddime midir bilmiyorum. Gerçekten okuduğum en iyi kitaplardan biri. Güzellik, aşk, din ve daha birçok konuyu etkileyici bir biçimde ele almış. Kitapta geçen her görüşe katılmasam da hepsi çok iyi ifade edilmiş. Bu da kitabı beğenme sebeplerimden sadece bir tanesi. Çeşitli konularla ilgili çok ince göndermeleri ve eleştirel bir anlatımı var. Ve bu göndermelerin neredeyse hepsi günümüzde hâlâ geçerliliğini koruyor. Açıkça eleştirdiği konularsa toplum tarafından hoş karşılanmadığı ve kabul edilmediği için yazarın başına çok iş açmış. İnsanların ahlaksızlıklarının yüzlerine vurulması hoşlarına gitmemiş olacak ki bu 'ahlaksız' yerler kitapta sansürlenmiş. Kitapta geçen "İnsanların ahlaksız diye nitelediği kitaplar insanları kendi ahlaksızlıklarıyla yüzleştiren kitaplardır." cümlesi olayı tam anlamıyla özetliyor diyebiliriz. Sansürsüz basımını da en kısa zamanda edinip okumak istiyorum. Ve herkesin okumasını da şiddetle öneriyorum.
Dorian Gray'in PortresiOscar Wilde · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202399,1bin okunma