·447 syf.····Okunma: 22 Kasım 2019 18:00 Pierre Rey _Para(Out) adlı kitabı okudum ve bitti ama ne bitiş.Kendimi koltuga çakılmış bir macera filmi izler gibi hissettim.Fazlasıyla sürükleyici,eger vaktiniz varsa 447 sayfalık bu kitabı 2 günde çok rahat bitirebilirsiniz.
Kitapta yok yok.Ilk başlarda isim kargaşası yaşamadım dersem yalan olur.Yazarın bazı yerlerde ön ad bazı yerlerde ise soyad kullanması biraz zorladı beni ama okudukça kim kimdir alıştım.Ufak ufak notlarda almadım degil hani.Mesela
Homer Klopper=Bankacı
Mortimer O'Broin=Avukat gibi sonradan isler kolaylaştı.Kitapta iki milyar dolarlık bir hesap mevcut ve bu yüklü miktardaki paranın pesinde herkes.Okurken bu paraya sahip olmak isteyenlerin hırsı ve yaptıkları akıl almaz isler hayrete düsürüyor insanı.Birbirleriyle olan diyologlarda parası oldugu kadar zeka yönünden de fazlasıyla zengin olduklarının farkına vardım.Öyle kurnazca idare ettiler ki birbirlerini yazarın zekasinın kanıtı iste bu dedim.Bu anlamda düsünülürse sadece kurgu okumaktan çıkmıs oluyoruz.Zaten iyi bir kitap yazarı benim gözümde fazlasıyla zeki insanlardır.Hayranlık uyandırıyor bende.