2017 1. kitabı
Jack London'ın daha doğumundan önce, annesi ve onun karmaşık ilişkilerinden başlıyor konu, oradan bağlantılı olarak da Jack London'ın doğumuyla devam edip tabi ki ölümüne kadar, hatta ölümünden sonra biraz da eşinin hayatından bahsederek bitiyor. Jack London hakkında bilgi edinmek, hayatını öğrenmek için okuyabileceğiniz en iyi Türkçe biyografi kitabı.
Jack LondonJames L. Haley · Türkiye İş Bankası Yayınları · 2012129 okunma
Anlayamıyorum, bu nasıl inceleme... Kitabın size kattığı bu mu? Listeme aldığım kitaplardan ve inanır mısınız tüm hevesim bu satırlarla albinoların önünde diz çökebilecek seviyeye indi. Rica ederim düşünsel yaklaşıp, felsefeyle harmanlayarak azıcık içeriğinden ve size kattığı şeylerden de bahseder misiniz?
semanur g
Birincisi biyografi edebi eser türüne girmez. İkincisi masalların amacı bellidir, tabi ki bunlardan psikolojik ve felsefi bir çıkarım yapılabilir. Üçüncüsü Jack London veya eserleri hakkında felsefi çıkarım yapacaksam bu kitabın incelemesi olarak yapmam, giderim ya Jack London sayfasında ya da kitaplarında incelemesini yazarım. Çünkü mantıklı olan budur ve daha bilindik olduğu için daha çok insana ulaşırım. Son olarak kitabın Jack London'ın hayatının hangi kısmından başladığını ve hangi kısmından bittiğini söyledim. Biyografi kitabı felsefi çıkarım yapmak için değil kişinin hayatını öğrenmek üzere okunur. Felsefi çıkarım yapmak istiyorsanız Jack London üzerine, Martin Eden'i öneririm. Sizin bilmiş tavırlarınıza katlanarak ve bu yorumlarınızı cevap vererek çok daha fazla vakit kaybettiğimden emin olabilirsiniz.