2021 42. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2021 12:45
Kitabı okumadan önce yüksek bir beklentim vardı ancak; bu kitap hakkında bir kaç tane olumsuz yorum gördüm ve bu yüzden kitabı okurken beklentim düşüktü. Kitabı okudum ve beklentimin üstüydü. Belki abartılacak kadar değil ama yine de üstüydü. Kitabı okuyan bazı kişiler yazarın dilinin çok sade olduğunu söylemiş. Sadece o da değil bir kişi de 'sabahtan hemen akşam olup uyuyor çok tekrarlanıyor' tarzı bir yorum yapmıştı. Aynı zamanda çok olaysız bir kitap olduğunu söyleyenlerde var elbette. Yazarın dili evet sadeydi ama bu bence iyi bir şey çünkü bu kitaba betimleme yakışmazdı bence. Ki çok fazla betimleme de gereksiz bence. Yazarın sade bir dili olduğu için kitap daha anlaşılırdı. Aynı zaman da sürükleyiciydi. Yaşanılan şeyler evet hızlı ilerliyordu, bence bu yine iyi bir şeydi. Peki neden? Çünkü karakter eğer o gün doğru düzgün bir olay yaşamamışsa neden bize o olaylar anlatılsın ki. Bir karakterin her dakika ne yaptığını okumak ister miydiniz? Ben istemezdim. Olaysız kısmana gelecek olursak olay elbette vardı ama olaydan beklentiniz silahlı, bıçaklı, kanlı olaylar olmasın. Alakası bile yok. Zaten kitabı okurken ya bir anda silahlı bir şeyler yaşanırsa diye düşüp korkuyla okuyordum yalan yok. O kadar fazla silahlı, çatışmalı kitap okudum ki daha fazlasını kaldıramam sanırım. (Üst üste okursam eğer) Erkek ana karakter o kadar naif ve güzeldi ki anlatamam. Bu tarz konusu olan kitaplarda insanın aklına bence hemen erkek karakterin tam tersi bir karakter akla geliyordur. Erkek karakterin böyle olması benim için bir artı puandı. Kitapta sevmediğim tek şey şu: Bir şey yaşanılıyor ve bu olayı akıllarına ilk gelen şeyle kabul ediyorlar ve yıpranıyorlar. (Anlatamamış olabilirim kusura bakmayın.) Kitapta +18 sahneler var. Abartılacak kadar değil. Kitap bence çerezlik bir kitap. 1 günde bile bitebilir aslında. Okuyun, okutturun demiyorum ama okursanız bir şey kaybedeceğinizi de düşünmüyorum. Yorumumu okuduğunuz için teşekkür ederimm. :)
KaşıbeyazSeda Özerbay · Ephesus yayınları · 0489 okunma