Sevgili Limon Çiçeği
2021 45. kitabı
Okunma: 06 Temmuz 2021 18:49
#kitapyorumu Selaammm Bugün Betül Güçlü'nün yazmış olduğu "Sevgili Limon Çiçeği" kitabını yorumlayacağım. Kitabımızın artık klasikleşmiş bir konusu var ama kitapta da geçtiği gibi bazen klasikleşmiş konuları okumak daha iyidir. Bu aralar eğlenerek okuyacağım kitaplar arıyordum zaten bu yüzden benim için harika bir tercih oldu. Kitaptaki mektuplaşma olayı çok hoşuma gitti sanki kendimi eski zamanlarda gibi hissettim. Ama kitap eski zamanlarda geçmiyor tabi ki böyle hissetmememin nedeni günümüzde artık mektuplaşmalar yok denecek kadar azalmış durumda bu yüzden öyle hissetmiş olabilirim. Kitabı sevmemin bir diğer nedeni de kitaptaki ana kahramanımız olan Ecrin'in bazı düşüncelerinde kendimi bulmam. Kendimizden bir parça bulduğumuz kitapları daha çok sevdiğimizi düşünüyorum zaten. Bir de kitapta bölüm başında bilmediğim belki de unutulan kelimeler ve onların anlamları vardı. Bence bu da kitaba ayrı bir güzellik katmıştı. Kitabı bence modern kültür kitaplarına önyargısı olan kişiler okumalı çünkü kitabımızın konusu tam bu yönde. Eğer önyargınız varsa bu kitapla kırabileceğinizi düşünüyorum. Kitabı okurken yüzünüze hafif bir gülümseme oluşacağından eminim. ~Konusu~ Ecrin popüler kültür kitaplarını okumanın klasik okumaya engel olmayacağını düşünen birisidir. Meriç ise tamamen zıttı olarak popüler kültür kitaplarının değersiz olduğunu düşünen sadece klasik kitaplar okumayı tercih eden birisidir. Bu iki zıt karakterlerden Ecrin bir kitapçıda çalışırken Meriç ise Limon Sahaf adında bir sahafın sahibidir. İkilinin çalıştığı yerler karşı karşıya olduğu için Ecrin ilk başlarda bu sahafa hayranlık duymaktadır. Ancak bir gün Ecrin, Limon Sahaf'a gider ve Meriç'in Gurur ve Önyargı kitabındaki Darcy hakkında ve modern kültür kitapları hakkındaki düşüncelerini duyana kadar... Bu olaydan sonra Ecrin, Meriç' in kaba ve büyüklenmeyi seven bir adam olduğundan emindir. Bunun üzerine Meriç'e bir mektup yazar. Meriç ise Ecrin hakkında bu kadar kesin düşünceleri olmasa da Ecrin'in insafsız bir cadı olduğunu ve daha ilk mektubu okurken başının belada olduğunu hissetmiştir. Ecrin ve Meriç'in mektupları gittikçe daha alaycı ve daha özel mektuplara dönüşürken ikisinin de düşünceleri değişecek midir? Kitap Puanım: 8.5/10 "İnsanlar kırıcıydı, kitaplara sığındım." "Kitaplar mutluluğa açılan kapılardır. Yaşayamadığınız dünyaları tecrübe etmeniz için sunulan imkanlardır." "Okumak basit bir eylem değil, ruha dokunan ve karakterinizi şekillendiren büyülü bir güçtür." ~ #sevgililimonçiçeği#betülgüçlü #renyayınları#kitap#bookstagramtürkiye #mektup
Sevgili Limon ÇiçeğiBetül Güçlü · Müptela Yayınları · 20192,317 okunma