·560 syf.····Okunma: 03 Ağustos 2021 21:37 Romeo ve Juliet 'in hikayesine karşı duyduğum sempati aslında tamamen balesine iki kez gidip bayılmış olmamla ilgili. Yoksa bence o ikisinin kurgusu, aşk hikayesinden çok aşkın hikayesine daha çok benziyor ama bu aşkın gerçekliği sorgulanır tabi, her neyse. Bu kitabın konusunda ise alt temelde bu vardı. Asırlar öncesinde yaşanan bir aşkın, asırlar sonra bir aileye miras kalması ve tarihin tekerrür etmesi ile işlenen bir kitap düşünün... Mükemmel değil mi? Konusu ciddi anlamda müthiş. İlk okuyuşumda kavrayamadığım yerleri şimdi daha iyi anladım. İyiden kastım daha açıklayıcı, daha açık hatlı yazılabilirdi yani bazı kısımlar. Çünkü bazı yerler o kadar zekice yazılmış ki aslında, okurken birkaç kere üstünden geçmek zorunda kaldım. Mesela ilk kısımlar bana göre çok durağandı. Bir de yayınevi sanıyorum ki kitabın orjinalliğinden ödün vermemek için bazı italyanca kelimeleri olduğu gibi bırakmış. Kendi benliğini bozmamasıni istemeleri çok hoş ama bu kadar italyanca kelime bana dili öğretti yani aşowkdkakdkakf.
Cidden çok seviyorum bu kitabı ama asla değeri bilinmiyor:( tam bir comfort book benim için<3
Konusundan çok kısa bahsedeceğim. Teyzesinin ölümü üzerine kız kardeşiyle miras haklarını
araştırırken bütün mirasın tek bir malikaneden ibaret olduğunu ve bu malikanenin de ana karakterimizin kız kardeşine bırakıldığını öğreniyoruz. Ancak vasiyette bir de mektup var. Bu mektup da ana karaktere annesinden kalan vasiyeti aktaran teyzesinden. Ölmeden önce yazmış yani. Bu mektupta da o malikaneyi neden ona bırakmadığını söylüyor. Annesi, ona memleketi italya’da ondan daha değerli bir şey bulacağını söylemiş ancak teyzesi ise onu tehlikeli olduğu için hiç memleketine geri götürmemiş. ÇOK İYİ LÜTFEN DEĞERİNİ BİLİN BU KİTABIN