Puan vermedi·441 syf.····Okunma: 17 Ağustos 2021 15:10 " Hastaların yaşadığı maddi ve manevi sorunlara din nasıl bir çözüm üretebilir?" sorusuna cevap aranan bir eser. Bu amaçla yazar hastanelerde " dini destek" birimlerinin oluşturulması gerektiğini elalmış. Yazarın kitap boyunca işlediği meseleleri birkaç soruyla sıralayabiliriz:
1. Hastalık nedir ve din bakımından hastalığın hikmetleri nelerdir?
2. Hastalık ve ölümle ilgili Kur'an'ın fikirleri nelerdir?
3. Hastalık ve ölüm konusunda peygamberin fikirleri nelerdir?
4. Peygamberin hastalara karşı tutumu nasıldır?
5. Hastalara dini destek verecek kişilerin özellikleri nasıl olmalıdır?
Yazar, konulara açıklık getirirken sıkça Kur'an-ı Kerim'den ve peygamber sünnetinden örnekler vermiştir.
Modern toplumun tüketim kıskacında kalmış insana hayat, ölüm ve hastalıkla ilgili nasıl bir perspektif sunulması gerektiğini anlatmış.
Kitabı genel olarak beğenmekle birlikte " tevessül" bölümünün şirke kayan ifadeleri vardı. Misal: " Allah'ım! Filan zatın hürmetine... Yahut hakkı için... Senin katındaki değer ve mertebesinden dolayı... Duamı kabul eyle, diyerek dua yapmanın meşru olduğunu, şirket sebep bir bidat sayılamayacağını söylemiştir. Hayrettin Karaman'a göre, Allah'a ortak koşmadan, onun sevdiği bilinen ya da zannedilen, ölü yahut diri bir kul vasıta kılınarak Allah'a dua etmek manasında bir tevessülü men eden nas yoktur."
Bu ifadelerden sonra akla iki tane soru geliyor:
1. Allah'ın sevdiği kişi olarak gösterilen kişinin Allah tarafından sevildiğine dair garanti kimden alınacaktır?
2. Anılara henüz hafızamızda son derece taze olan, çok değil toplumuz tarafından 10 yıl önce mübarek zat, hoca efendi, evliyaullah gibi hitaplarla anılan bugünse bir terör örgütü lideri olduğu ortaya çıkan bir sapık varken; Allah dostu olmak gibi büyük bir mertebeyi kime vereceğiz? Yahut da böyle bir payeyi kullara dağıtmak hangi kulun hadinedir?
Yukarıda saydığım kısmı çok dikkate almadığınız müddetçe faydalı güzel bir eserdi.