Puan vermedi·504 syf.····Okunma: 19 Ağustos 2021 10:57 Bu kitap ömrünüz boyunca hanenizde size eşlik edecek bilgilerle dolu.
Ertelemeyin !!!
İzz bin Abdüsselâm es- Sülemi
Asıl adı İzzeddin olmakla birlikte ismin kısaltılmış haliyle meşhur olmuştur.. İslam ilim geleneğinde " sultanü'l-ulema" lakapliyla anılan yazarımız ayrıca " Şeyhülislam" lakabının verildiği alimlerimizdendir.
Birçok alimden dersler alarak ;
fıkıh, tefsir, kelam, tasavvuf ve ahlak alanlarında derinleşerek eserler sunmuştur.
İzz bin Abdüsselâm'ın bu eserinde 'ihsan', kavramını konulara göre çeşitlendirilerek anlatmakta ve Müslüman için iyiye giden yolların, Müslüman'ın sosyal hayatta uyması gereken davranışlarından tutun da âdâb, ahlâk, ibadet ve insanî ilişki kurallarına kadar değinerek kapsamlı bir kitap sunmuştur biz okurlarına.
Allah'ın sıfatları ve akide bahislerinde de ehl-i sünnetin içinde durduğu daireyi dikkatli biçimde çizen bir bakışla kaleme alınmış.
İlmihal ve fıkıh konuları üzerinde okuma okuması yapmak isteyeen kardeşlerime muhabbetle tavsiyemdir.
İyi Müslüman olmanın yollarını madde madde anlatan bilgilerin sel gibi aktığı bir eser.
"Allah bizleri kendisine itaat etmek ve isyandan uzak durmak hususunda muvaffak eylesin ; bizleri Resulü'nün yoluna, siretine, ahlakına, sünnetlerine uyan ve dinine yardım edenlerden eylesin. Allah ona, Sahabesine ve temiz nesline salat eylesin. Bütün nimetlerinden ve bağışlarından dolayı yüce Allah' a hamd olsun. "
Amin
12 Muharrem 1443, 20 Ağustos 2021