2021 18. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2021 20:29
Kitapta çocukluğunu ve genç kızlığını gördüğümüz Anne artık Summerside Lisesinin müdürü olarak atanmış. Kitapta müdürlüğünün 3 yılını görüyoruz. İlk yılı okurken doğruyu söylemek gerekirse sıkıldım. Çoğunlukla Anne'in Gilbert'a yazdığı mektuplardan oluşması beni sanırım biraz sıktı ve yepyeni ve bir sürü olan karakterlere alışmam biraz zaman aldı. Ama sonraki iki yılı okumak çok güzeldi. Hem eğlenceli hem de duygusal. Dili zaten aşırı sevimli ve karakterleri çok hoş. Eğer bir kitap serisinde yaşama imkanım olsaydı hiçbir fantastik diyarı seçmez direkt Avonlea, Green Gables ve Rüzgarlı Kavaklar derdim. Yani Yeşilin Kızı Anne serisini seçerdim. Ana karakteri olmak istemez, Anne'in dostu olmak isterdim. Ki tüm bunlar seriyi ne kadar sevdiğimi açıklığa kavuşturuyordur sanırım. Sevmediğim bir şey olmasa da eksik bulduklarım var tabii. Öncelikle kitabın belki de üçte biri mektuplardan oluşuyor ve çoğu da Anne'den Gilbert'a yazılmış. Oysa ben arada sırada Gilbert'tan, Davy'den, Marilla'dan, Diane'den de mektuplar gelmesini isterdim. Onları okumak bence kitaba ayrı bir hava katardı. Green Gables'a kitapta gidilse ve oradakileri de görsek de bence çok azdı. Tadı damağımda kaldı. Onları daha çok görmek isterdim. Anne’in Gilbert’a yazdığı sayfalarca mektubun ne bileyim arada bir yerlerde Gilbert’ın da Anne’e gönderdiği bir iki satırı okuyabildeydik keşke. 🥲 Ama yine de bitirdiğimde kitabı sevdiğimden emindim.
Yeşilin Kızı Anne - Rüzgarlı SöğütlerL. M. Montgomery · Ren Kitap · 20203,811 okunma