2021 72. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2021 14:41
Şu yazarın kitaplarından daha tatlı, daha uyumlu kapaklar görmemişizdir. Sadece bakmak bile güzel bir enerji vermiyor mu? İkinci İlk İzlenimler bitti. Başlarda beni biraz korkutsa da, sevemeyecekmişim gibi gelsede bir noktadan sonra öyle güzel toplarladı ki… Konusundan bahsetmeyeceğim çünkü arka kapak yazısı baya detaylı. Okuduğunuzda aklınızda bir soru işareti bırakmıyor. Dünyanın en tatlı karakterlerinin olduğu bir kitap okudum. Ruthie ve Teddy’e tek kelimeyle bayılacaksınız. İki karakterimiz de aileleri tarafından şanssız olan ve farklı şekilde yıpranmış karakterler. Birbirlerine o kadar iyi geliyorlar ki sanki siz okurken bile birbirlerine nasıl ihtiyaçları olduğunu hissediyorsunuz. Kendilerini bulmak için, attıkları adımlarda destek görmek için ve birbirlerini tamamlamak için ikisinin bir araya gelmesi gerekiyordu. İlk karşılaşmaları, huzurevindeki arkadaşıkları ve etrafındaki diğer karakterler çok güzeldi. İkisinin arkadaşlığı, birbirlerine söyledikleri imalı sözler ve adım adım ilerleyişlerini okurken aşırı keyif alıyorsunuz. Beni tek delirten kısım herkesin Teddy’e kötü çok muamelesi yapıp durması oldu. Ya adam bir şey yapmıyor yahu siz neyin kafasını yaşıyorsunuz diye çığlık atasım geldi sürekli. Bir de tam Teddy ve Ruthie arasında bir sahnedeyiz çat diye araya diğer kişiler giriyor, saçma sapan uzun uzun okuyoruz. Başları bu yüzden beni tedirgin etmişti işte ama sonra yazar güzel yerden çiftimize odaklandı. Teddy’e bayıldım. Hem bu kadar serseri bir hava yayıp hemde dünyanın en tatlı adamı olmayı nasıl becerdi bilmiyorum ama şahaneydi. Birbirinden deli gibi farklı iki karakterin birbirlerinin yolunda ışık olmalarına bayıldım. Yazarın kitaplarına kesinlikle şans verin. Sizi asla pişman etmiyor.
İkinci İlk İzlenimlerSally Thorne · Bilgesu Yaprak · 2021597 okunma
2.022 Gösterim