Büyübozumu: Yaratıcı Yazarlık
2021 15. kitabı
Bir-iki ay öncesinde beni çok heyecanlandıran bir işe girişmiştim. Bir hikaye yazmam gerekliydi ve yazdım da. Yazdığım yazıyı sonuna kadar ilerletemesem de yazdığım süreçte edindiğim tecrübe benim için çok kıymetli. Hikaye yazarken ki heyecanımı asla unutamayacağım. Hani şöyle bir söz vardır: "Önemli olan varmak değil yolda olmaktır." Belki de ilk defa içimden geleni sonunu düşünmeden yaptım, yolda olmanın tadını çıkardım. İçimdeki heyecan dışarı çıkınca, yazmanın benim için ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladım. Bu sıralarda karşıma çıkan "Büyübozumu" kitabını da yazmanın inceliklerini öğrenebilmek için aldım. Kitabı bitirdiğimde çok gerilerde olduğumu ve belki de hiçbir zaman bir eser ortaya çıkaramayacağımı düşündüm. İçimdeki istek kocaman ama ben henüz birikime sahip değilim. Kitabı okumadan önce madde madde dizilmiş teknik anlatan bir yazı gelmişti gözümün önüne. Ama tabii ki öyle bir kitap olmadığını, çok daha fazlası olduğunu anladım. Yazmanın inceliklerini anlatırken birçok alıntıdan, hikayeden yararlanarak, onları karşılaştırarak, yorumlayarak gidiyor ki bu da kurmacanın aslını, aslında ne ifade ettiğini görmemizi sağlıyor. Okurken "bunlar benim hiç aklıma gelmedi, halbuki bu kitabı daha önce okumuştum ama bu kadar derin bir anlamının olduğunu, bu düşüncelerle yazıldığını nasıl göremedim." diye söylendim kendi kendime. Özellikle "Kürk Mantolu Madonna" ile alakalı bir kısım var ki gerçekten hayranlık duydum. Lise yıllarımda bize okutulan bir kitaptı "Kürk Mantolu Madonna". Yanlış zamanda yanlış kitabı okumuşum hissine kapılıyorum böyle olunca. O kitabı hakkıyla okuyamamışım meğerse. Belki de birçok kitabın asıl anlamına ulaşamamışımdır. "Büyübozumu" kitabından sonra kitap okumaya ve yazmaya daha dikkat etmem gerektiğini görebiliyorum. İçinizde durduramadığınız bir yazma hevesiniz varsa bırakın kendinizi yola. Yoldaki engelleri (bu yazmanızı engelleyen düşünceleriniz de olabilir.) görmezden gelin. Yazmak sizin hayatınız demekse, içinizde bir yerlerde bunu destekleyen bir his varsa, hayatınızı yaşayın.
Büyübozumu: Yaratıcı YazarlıkMurat Gülsoy · Can Yayınları · 2015744 okunma