Puan vermedi·560 syf.····Okunma: 30 Ağustos 2021 11:17 Sevgili kitap dostlarım;
30 Ağustos Zafer Bayramı'mız hepimize kutlu olsun. Ne kadar şanslıyız ki Mustafa Kemal Atatürk bizim Önderimiz olmuş. Hepimizin evinde Nutuk vardır diye düşünüyorum, olmayanlar da hemen alabilir mi? Ama kaçımız okuduk, notlar aldık ve anladık. İşte yazarımız @alparmutlu
tam da bu aşkla yola çıkmış; Samsun'dan başlayarak 27 şehirde gezip, inceleyip, fotoğraflar çekerek Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının adımlarını takip ederek, Nutukta yaşananlardan örnekler vererek bu kitabı oluşturmuş. Çocuklarımıza miras kalacak çok değerli bir kitaptır.
#kitapyorumu
1919,1920,1921 yıllarında Mustafa Kemal ve arkadaşlarının yaşadığı kongreleri, olayları, telgraflar, yazışmaları, antlaşmaları en ince ayrıntısına kadar Nutuktan notlarla yazılmış. Atatürkçülüğün Türk kadınına verdiği değeri bir kez daha anlıyoruz. İstiklal madalyası üzerine işlenen, kağnılar ile savaşa katılan kadınlara yer verilmesinden. Ne kadar sanşlıyız gerçekten. Kitap bununla başlıyor ,içinde yer verilen bölümler var ve en sonda Kağnılar ile o ulaşılması zor cephelere erzak taşıyan analarımız ile bitiyor. Çok zor günler yaşanmış ve bir kez daha sonsuz saygı ve teşekkürlerimizle anıyoruz.