2021 44. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2021 18:45
Herkese Selammmm. BAYILDIMMM. Evet sevdiğim kitaplara böyle başlamayı seviyorum. Gerçek yaşam hikayelerinden esinlenilerek yazılan romanları okumayı daha çok seviyorum. Sevgili yazar @muraterlemez #frau adlı eserinde 1518 yılında Ortaçağ Fransa'sında ansızın ortaya çıkan dans salgınından bahsediyor. Frau Troffea.. Eşi Herr ile birlikte yaşanan kıtlığa karşı hayatta kalmaya çalışan çekirdek bir aile. Herr doktora gitmeye parası olmayan halka bitkisel ilaçlar yaparak yardım ediyor. Frau'da Bir nevi insanlar ile konuşarak akıl verme yolunda olan biri. Aralarında muazzam bir sevgi ve saygı var. Kitabı okuduğunuzda bu bağı hissedebiliyorsunuz. Troffea ailesinin birde düşmanı var; Aleon.. Yıllar önce Frau ile evlenmek isteyip red cevabı alınca onların peşine yaptığı kötülükler ile bırakmayan biri. Frau'un içinde ansızın engel olamayan bir kıpırtı beliriyor. Kimsenin duymadığı bir müzik. Ve bundan sonra gece gündüz sürekli dans ediyor. Uyku ve açlık kendini gösterse de, kendilerini durdumak mümkün olmuyor. Kitabın kapağını kitabı okuduğumda daha iyi anladım. Aşkına sahip çıkan Herr de Frau yu ne olursa olsun bırakmıyor ve o da bu salgından nasibini alıyor. Peki, aşk her şeyin üstesinden geliyor mu ? Tedavisi mümkün bir salgılana mı yakalanıyorlar ? Kurulan hain bir plan başarılı oluyor mu ? Kitabı gerçekten çok sevdim. Sayfa sayısı az ama konu o kadar güzel işlenmiş ki unutulması mümkün olmuyor. O dönem yaşananları öğrenmek için ne güzel bir kaynak olabilir. Tavsiye ediyorum, keyifli okumalar. Murat TerlemezMurat Terlemez FrauFrau
FrauMurat Terlemez · Luna Yayınları · 2021186 okunma