Bizler cinsiyetimiz gereği bize en çok zararı karşı cinsimiz olan erkeklerin vereceğini düşünürüz. Aslında bu bir yere kadar doğrudur. Onlar tarafından bize uygulanan gerek fiziksel, gerek cinsel gerek de psikolojik olarak birçok şiddet vardır. Bunların hepsi de yıpratıcıdır. Ama her şey bu kadar mı? Biz sadece zararı erkeklerden mi görüyoruz? Bihter Can 'a ait olan bu kitap, aslında bizim günlük hayatta maruz kaldığımız, ruhen fazlasıyla yorulmamıza neden olan, sürekli hayat içerisinde sorgulamamızı sağlayan hemcinslerimizi anlatıyor.
Yazarın kendi çocukluğundan itibaren başlayan ve iş hayatında da karşılaşmaya devam ettiği kadın profilleriyle yaşadıkları anlatılıyor. Kötülüğe iyilikle karşılık vermeyi, yaşananlardan beraber ders çıkarmayı kitabı okurken öğreniyorsunuz. Destek olunması gereken yerde köstek olunmasına birebir şahit oluyorsunuz.
Normalde birinin yaşadıklarını okumak pek cazip gelmese de bu kitabı elimden asla bırakamadım. Akıcı ve son derece merak uyandırıcıydı. Kapak tasarımı da zaten her şeyi anlatıyor. Sayfalar arasındaki bütünlük çok güzeldi. Üzülerek, sinirlenerek, gerçeklerin yüzüme bir tokat gibi çarpmasına müsaade ederek okudum.
Sizler de okumalısınız.
Haris KadınlarBihter Can · Uyanış Yayınevi · 202129 okunma