Puan vermedi·352 syf.····Okunma: 09 Eylül 2021 19:02 Kitap Jose Mourinho'nun Chelsea döneminde çalıştığı ve zamanla arkadaşı da olan gazeteci Robert Beasley tarafından yazılıyor.
Mourinho'nun chelsea geçirdiği 2 dönem üzerinden geçiyor kitap çoğunlukla. Yazarımızın kendisi de bir chelsea taraftarı olduğu için kitabın tamamında objektif bir tutum yok ama bu okurken aldığımız zevkin önüne geçmiyor.
Jose kazanmak isteyen, kariyerin çoğunluğunda bunu başaran bir hoca. Şampiyonlar ligi arenasında, İnter ve Porto nihai hedef olan şampiyonluğa ulaşan son isim. Diğer kulüplere göre daha küçük takımlarla bunu başarmak gerçekten zor bu yüzden tekrarlanması zor başarılar. Olumsuz yönleri olsa da futbolun son senelerine renk katan beğendiğim bir teknik adam Jose Mourinho. Futbol sever bir insansanız okurken zevk alacağınız bir kitap.
Kitap taktikler üzerine değil de daha bir gazetecinin ilgi duyacağı, ikili ilişkiler, transferler, hakem kararları üzerine duruyor. Son kısımlarında Jose, onun ailesi ve özel yaşamındaki kişiliği hakkında bazı bilgiler de mevcut.