Puan vermedi·432 syf.····Okunma: 03 Eylül 2021 15:14 İkinci kitabı bitirdikten sonra, Damgacı’nın yaptığı o işkencenin ardından Yarasalar’dan herhangi birine bir şey oldu mu, yaşıyorsalar ne haldeler diye düşünüp durdum. O yüzden üçüncü kitap elime ulaşır ulaşmaz başladım okumaya.
Bu kitapla birlikte serinin kurgusuna bir kez daha aşık oldum. Daha kitabın başlarında bile okuyucuyu sayfaların arasına hapseden bir olay akışı vardı. ‘Sedef içinde bulunduğu durumdan kurtulabilecek mi?’, ‘Onu kim kurtaracak?’, ‘Alaz ile ilişkisinde ne gibi gelişmeler olacak?’, ‘Diğer Yarasalar ne halde?’... İşte bu gibi soruların cevaplarını bulma arzusuyla kitabı resmen başladığım gibi bitirdim.
Yankı’nın yaşanan son olaylardan sonra Alaz’a karşı nasıl bir duruş sergileyeceğini tahmin etmiştim. Tahminlerimde yanılmadım tabii ki. Alaz onu öylesine çok severken nasıl olur da Alaz’a karşı o kadar duygusuz davranır aklım almıyor. Yankı’nın arkadaşlarıyla olan ilişkisini çok güzel, keşke biraz da Alaz ile olan ilişkisine önem verse..
Alaz Altuğ Sipahi, bu kitapla birlikte benim en en en sevdiğim erkek karakterler içinde ilk sıralarda yerini aldı. Kitabı bitirdiğimden beri aklıma sürekli Alaz geliyor, gerisini siz düşünün artık. Yankı ile olan ilişkisini düzeltmek istemesi ama Yankı’nın ona sürekli ters yapması beni kendisine iyice yakınlaştırdı sanırım.
Yazarın şu bomba bitirişlerine hastayım. Yine yıkıp geçti bizi. O son neydi öyle? İnanın aklımdan çıkmıyor, düşünüp düşünüp deliriyorum resmen. O son yüzünden Yankı karakterine resmen düşman kesildim ve Alaz, Alaz, Alaz diye ortalıkta dolanmaya başladım. Yaşananları kesinlikle sindiremiyorum ve bir an önce dördüncü kitabı okumak istiyorum. Belki dördüncü kitapta bir nebze de olsa içim rahatlar diye umuyorum. Açıkçası serinin sonu beni hem meraktan çatlatıyor hem de korkutuyor.
Serinin üçüncü kitabı olduğu için kitabın konusundan bahsetme gereği duymadım, şunu söylemek istiyorum, bu yorumu okuyan herkes seriyi bir incelesin. Çünkü kurgusu acayip iyi, herkes okusun isterim. Daha fazla uzatmadan kaçayım, herkese keyifli akşamlar dilerim.
Haa bu arada seride en sevdiğim kitap bu oldu.. Canım Alaz..