2021 80. kitabı
Öncelikle şunu söylemek istiyorum kitaba başladığımda ilk sayfalarda bir ön yargı oluştu.Bu Nasıl bir fantastik böyle diye.Hele bir de okudukça yazım hatalarına rastlayınca pek sarmadı ama yarım bırakmak gibi bir huyum olmadığından devam ettim.İyiki de etmişim.İlerledikçe sayfalar su gibi akıp gitti hatta bir ara kendimi kırmızılardan sanıp savaşa girip challangerlarla mücadele ederken buldum Konusuna değinecek olursam,mavi kan ve kırmızı kanlar olarak kategorize edilmiş iki sınıf topluluğu var.Maviler asil kan olarak nitelendirilen asilzadeler.Kırmızılar ise ötelenmiş, dışlanmış alt tabaka olarak görülüyor.Görüyosunuz ki her yerde olduğu gibi burdada güç gösterisi mevcut. Karakterimiz Albert soylular içinde yaşayan bir kırmızıydı.Bu sırrını yaşadığı mavi topluluktan gizliyordu.Bir gün sırrı ortaya çıkar ve hayatı tepetaklak olur.Soylu dedesi onu uzaklaştırmak için uzun yıllardır bu anın geleceğini hesaplayarak savaşçı bir ekip kurar.Bu ekip Albert’ı alıp eğiterek oradan kırmızıların bölgesine kaçırmak isterler.Bu çıktıkları yolculukta yaşadıkları zorlukların yanı sıra tuzağa düşerler ve varlıklarını bilmedikleri başka bir topluluğun eline geçerler.Birleştiriciler yani mor kanlılar.Esir düştükleri bu yerde aslında amaçlarının aynı olduğunu anlarlar iki topluluğn birbirinden farklı olmadığı eşit tutulması gerektiği ,bunun için çabalayacakları ve böylelikle beraber hareket etmeye başlarlar.Maviler Albert’ın bir sırrı olduğunu bilirler ve peşine düşerler.Morlar ile maviler arasında Albert sayesinde bir savaş çıkar.Albert’ı ele geçirirler.Albert’ın sırrı ne mavilerin kraliçesi neden Albert’ı öldürmek yerine esir alıp peşine düşer hepsini son sayfalarda öğreniyoruz.Kitabın bir devam kitabı geleceğinide son sayfada görüyoruz.Çünkü Albert’ın savaşı daha yeni başlıyor.Sizde bu distopik dünyada Albert’ın savaşına ortak olmak isterseniz okuyun derim
Mavi KanS. A. Musoski · Giz Yayıncılık · 201833 okunma