Merhaba arkadaşlar, Bir sorum olacak! Bir kitabı satın almadan evvelki kriterlerleriniz nelerdir?
Düşünce
2.665 Gösterim
Yazar Yayınevi Arka Kapak Konu Çevirmen Popüler olmaması
Güzel kriterler :)
Merhaba Yazarı, yayın evi ve içeriği hakkında ön bilgi edinmek. 'malasef herşeyde olduğu gibi kitap dünyasında da ziyadesiyle vasat,kirlilik mevcut. 'İlim yüzmeye benzer.Ögrendikten sonra her türlü suda açılabilirsin'
Melike
Kesinlikle katılıyorum size, bazen bazı güzellikler en uygunsuz yerlerde oluveriyor
Kitabın arka kapağını ve ya ilk önce internetden kitabın özetini okurum. O an çok hoşuma giderse alırım, ya da kitap hakkında yorumları okurum. Hangisi daha fazlaysa ona göre değerlendirme yaparım. Ya da kitapçıda o an alacaksam kitabın içinden her hangi bir sayfayı açar okurum.
Melike
Kitapçıdan alırken bende rast gele bir sayfa açıp okurum 👍
Ben genellikle dikkatimi daha öncesinde çekebilmiş kitaplar alıyorum. Dikkatimi çekebilmek için de öncelikle konusunun beni etkilemesi, heyecanlandırması gerekiyor. Konuyu veya bir incelemeyi okuduğumda heyecanlanıyorsam kimin beğenip beğenmediği açıkçası pek umurumda olmuyor.
Melike
👍Güzel bi bakış açısı. Zira beğenip beğenmeme tamamen kişisel. Bir kitabı biri beğenmediyse bu benim de beğebmeyeceğim anlamına gelmiyor 🙂
Sanırım, uzun vadede hepimiz ölmüş olacağız. :))
Yine de, Allah sıralı ölüm versin ☺️
Evvela hangi konuda okumak istediğime karar vermek sonra kitabı okumuş olan kişilerin yorumlarını inceleyip öyle karar vermek :)) zor iş
Melike
Yaptığım şey uzun davadede, seçim sayılmaz bence