2021 123. kitabı
Okunma: 18 Eylül 2021 19:44
“Neden herkes sürekli söz verme gereği hissediyordu ki? Verilen sözlerin daima bozulduğunu bilmiyorlar mıydı?” Selaamm millet! Bugün, Royal serisinin üçüncü kitabı olan Çarpık Saray ile nihayet karşınızdayım. Seri devam edecek olsa da bu kitap, Ella ve Reed çifti için yolu sonu, hem de ne son..! Paramparça Prens’in finalinde mâlikaneye düşen bomba gibi iki haberin yarattığı tahribat, olay örgüsü birbirini takip ettiği için üçüncü kitapta da başımızı epey ağrıtıyor. Hayatta karşısına çıkan her zorluğu atlatabilecek kadar gözü kara olan Ella Harper, kendisine yeni bir hayat şansı tanımak için ayrıldığı geçici yuvasına geri dönmüştü. Royal ailesi kaçmaz, savaşırdı. Ve onlardan biri haline gelen Ella, Maria’dan sonra aileyi bir arada tutabilecek olan yegâne kadındı. Öfkesiyle tanınan Reed ise her sorunu şiddet kullanarak çözmeye çalışmasının kaçınılmaz sonuçları ile yüzleşmek zorundaydı. Fakat o gece mâlikanede yaşananlar ikisi için de fazlaydı. Reed Royal, tüm delillerin kendisini işaret ettiği bir cinayetle suçlanır ve Ella Harper, O’halloran soyadının ağırlığıyla yüzleşmek zorunda kalırken; Çarpık Saray’ın çoktan unutulmuş sırlarını açığa çıkarıp, yollarını bulmayı başarabilecekler miydi? Yoksa, mutlu son yalnızca masallara mı aitti? Kağıt Prenses’in sonunda ne kadar kızdıysam Paramparça Prens’in sarsıcı sonunda da bir o kadar şaşırmıştım. Kitabı bitirdiğimde Çarpık Saray’ı okumak için sabırsızdım. Yazarımız bu kitabında, türünün dışına çıkıp polisiye de işlemiş. Herkesten şüphe etmenize sebep olacak bir gizemin içinde oradan oraya savruluyorsunuz yani. Bu merak ve heyecan olayı çok güzel olsa da kitap boyunca okuyucuyu süründürüp her şeyi son sayfalarda patlatman hoş mu yazarcığım? Hak ettiysek eyvallah. İnanılmaz ters köşe ve hızlı bir final oldu ama. Royal Serisi bana yazarın kaleminden ve yaşanan olaylardan dolayı Netflix platformundaki gençlik dizilerini anımsatıyor. Reading slump mağdurları için de tam bir çerezlik, kafa dağıtmalık seri. Tüm ahlaki değer yargılarınızı bir kenara bırakarak okumanızı öneriyor, yetişkin içerik uyarısını da bırakarak kaçıyorum.
Çarpık SarayErin Watt · Yabancı Yayınları · 2021689 okunma