Aslında çok beğenerek okuduğum bir kitap ve gerçekten hayal gücünde baya bir genişlik olan Sandra Abla’nın düşünemediğini düşünenen müq zekalı ben niye inceleme yaptım bilmiyorum ama şöyle bişiy geldi aklıma:
Kitap güzel içi yaratıcı ama hep aynı kapağı insanları dışarıdan okumaya pek davet etmiyor gibi ve ayrıca orada Lee “Deidre biraz özel ama bunu iş işten geçtikten sonra anladım” dediğinde ve Milderd’le olan ilişkilerini düşününcü aklıma birşey takıldı: Acaba Leander (nasıl bir adı varsa artık) Deidre’yi öpüp ve onu elf gücü ile kendine bağladığında aralarında Felicity’den farklı olarak bir ilişki yaşayıp Deidre (Mildred ve o bir nemf suda yaşayan ve Sandra’nın hayal gücünde yaşayan elfler gibi bir tür canlı türü) Lee’den Mildred’e hamile kalmış olabilir mi? Tüm bu ilişkileri düşününce oluyor aslında Mildred ve Lee’nin polisiye roman tarzlarını sevmeleri ya raslantı ya da aralarında bir bağ var ya da Lee’nin amcası aynı zamanda da elfler kralı olupta Felicity’le kuzen olması? Kısacası amcası ve Felicity arasında kuzenlik ilişkileri var ve Lee kralın yeğeni yani aralarında bir bağ var akrabalık ilişkisi var ve onlar buna rağmen Kehaneti gerçekleştirmek için evleniyorlar ama o zaman niye Felicity Eamon’u tutunca çarpılıyordu tıpkı Lee’yi öpmeden önceki bağlantıları gibi yani anlatmak istediğim burada bir mantık hatası var ben olsam Sandra’nın yerinde Eamon’la Felicity’i birleştirirdim ve Lee’yi de Deidre’nin yanına yollardım ve Ruby’i ise başka bir elfle ilişki kurardım örneğin Eamon’un bir kardeşi yapardım bilinmeyen be savaştan sonra onun da ejderha çocuklarının lideri yapar ikisi arasında hem kardeşlik ilişkisi hem de iki ayrı düşmanı kardeşler sayesinde bir dostluk kurdururdum ve kardeşide Ruby’le olurdu yani tüm bu Lee ve Felicity ilişkisi saçma bence hem kitap daha ilginçleşirdi renklenirdi ama Sandra Ablanın hayal gücü çok güZel beğenerek okuduğum kitaplardan biri ama benim düşüncem böyle olduğu için puanım 8