···Okunma: 20 Eylül 2021 21:32 Bu bir kitap değil bu bir günlük günlükler genellikle kişisel olsada bu günlüğü diğerlerinden ayıran bir şey var oda bu günlüğün o dönemin vahşetini ve psikolojisini iyi aktaran bir kanıt olduğu için Anna Frankın babası Otto frank tarafından kitaplaştırılmıştır
Anne Frank bir yahudi henüz 13 yaşındayken bu günlüğe başlıyor hitlerin iktidara gelmesiyle ailesiyle beraber hollandaya kaçıyor ve orada gizli bir evde kalıyorlar ailesinin dışında başka yahudilerde onlar ile kalıyor
günlüğünde kendi iç dünyasının derinliğine çok şaşırdım farkındalığı ne yapmak kim olmak istediğine dair fikirlerine çok şaşırdım çünkü 13-15 yaşındaki bir insanın bu kadar derin olabilceği ve farkındalığa sahip olabilceğini kestiremedim ama demekki o dönemin insanları daha derinlerdi zaten günlüğündede sık sık başka dilleri öğrenmeye çalıştığı çok büyük eserleri okuduğunu görüyoruz
günlük 1944 yazında son buluyor malesef ki Anne frank ve kardeşi Margot frank gestapo (nazi gizli polisi ) tarafından yakalanıp toplama kamplarında çalıştırılıyor ve yetersiz beslenmeden ölüyorlar Baba otto Frank tek kurtulan 1980 de ölüyor ve kitabın benim aldığım basımında resimlerde vardı bu çok hoş bir detay tek bir resim yüreğimi dağladı yıllar sonra Otto frankın saklandıkları yeri gelip geçmişi hatırlaması ve o yüzündeki keder
daha fazla uzatmamak kaydıyla bu kitap cidden etkileyici dilide sade ve akıcı insan okurken o dönemki holokaust mağdurlarının neler yaşadığını anlıyor
Seni Tanımak güzeldi Anne Frank...