·132 syf.····Okunma: 25 Eylül 2021 00:31 Güzel bir inceleme yapalım grigory Spiridonoviç Petrov: 20.yüzyıl Rusya'nın en tanınmış papazların dan ve en çok okunan halk yazarlarından biridir.
Görüşleri sebebi ile, öncelikle kiliseden ve uğruna baş koyduğu bir çok işten kovuldu. Daha sonra birinden de ayrılmak zorunda kaldı.
Yazarın burada değindiği konu Finlandiya etrafı orman ve dağla çevrili bir bataklık bölgesi olan çürümeye yüz tutmuş insanlığın bir tarafta İsviçre bir yandan Rusya ile arada kalıp can çekişen bir ülkenin ilim ile tekrar dirilişi ve hayat buluşunu anlatıyor.
Kültürel zenginlikleri olmayan halkın cehalet ile savaşı sırasında çeşitli liderler vasfı ile ince dokunuşlarıyla memleketi tekrar ele alıp sömürgecilerin ellerinden can ve baş ile kurtarmaya çalışıyorlar.
Her ne kadar köy halkının eskileri bu konuda biraz direnselerde cehaletin sonu er yada geç geliyor.
Karanlığın en koyu en iğrenç zifiri siyah rengine bulanan umutlar beyaz zambaklar ülkesinde, öylesine şiddetli Öylesine kasvetli bir fırtına ile can buluyor ki tekrar ilk doğdukları gün gibi cennete kavuşuyorlar. Ülkenin manevi değerleri arşa yükseliyor adeta.
Okumanızı tavsiye ederim çok detaylı özet veremedim ama insanın motive olması açısından okuduğu bir çok kişisel gelişim kitaplarından bana kalsa daha ayrıntılı bir bilgi kaynağına sahip.