2021 105. kitabı
Okunma: 09 Ekim 2021 20:43
Yazarı ilk defa okudum, kitabın ilk kısmı bilgilenme, ikinci kısmı örnek çözümlenmiş öyküler ve son kısımda ise Hastalıkların altında yatan duygusal olayları açıklamış. Yanılmıyorsam Diana COOPER'ında bu yönde bir kitabı olması lazım. Bütün hastalıkları bilinçaltında yer alan travmalara bağlıyor ki bu doğru. İki örnek vereyim , saç beyazlaması birincisi. Yüksekokulda ev arkadşım bayan saçını yandan ayırırdı ve çok ilginçtir ki ortalarda bir tutam beyazı vardı. Sebebini sorduğumda bir gece de beyazladığını belirtti. Onun sebebini de çıktığı sevdiği çocuğa bağladı, düşün kü sevdiğin var ve bir gün öğreniyorsun ki; o kişi senden ayrılmadan halanın kızıyla da çıkmaya başlamış, işte üzüntüden bir gecede böyle beyazladı dedi. Aynı arkadaşla yıllar sonra Side'de tatil yaptık, onu görünce ilk sözüm şu oldu; - yine kim üzdü seni? Çünkü saçında bir tutam daha beyaz vardı şimdi. Oğlan kardeşini av sırasında yanlışlıkla vurdular, vefat etmişti, o da ondan hatıra dedi. İkincisi de benim travmam olsun:)) Devamlı ilaç aldığım eczaneden ilaç alıyorum, aynı zamanda vitamin, bitkisel üründe satıyorlar, o anda bu ürünlerden birinin temsilcisi orada. -Özlem hanım, arkadaş bir miktar kan alıyor, o kan makinada 15 dakika dönüyor sonra eksikliğe göre vitamin takviyesi tavsiye ediyor dedi. Bende tamam dedim, bu bekleme süresinin sonunda kadın bana aynen şunu söyledi, - Siz en yakın sağlık kuruluşuna bir başvurun kansersiniz dedi!!!!!! Ben şok oldum bunu duyunca, Evde bir kaç gün evdekilere birşey demedim, ama içim içimi yedi ve bende tutam tutam saç dökülmesi başladı o hafta resmen kanserli hastalar gibi saç döktüm, taradıkça elimde kalıyordu o tutamlar. Sonra evdekilere açtım konuyu, apar topar aile doktorumuza gittik, tüm tetkikler yapıldı hiç bir şey yok. Fakat 15- 20 günü ben bilirim nasıl yaşadığımı. Sonra ağbim eczaneyi bastı, nasıl böyle birşey yaparsınız, bunu neye dayanarak söylediniz falan diye, bayağı bir olay olmuştu. Ben bu kitabı okudum, diğer kitaplarından da beynine format at kitabını aldım onu da okuyacağım size de tavsiye ederim okuyuni kütüphanenizde tutun.
Gecikmeli TeslimiyetM. Barış Muslu · Doğan Kitap Yayınları · 2021960 okunma
Birinin size kanser demesi bile saçınızın dökülmesine sebep olmuş. İyisiniz umarım.