SARMAL
Alıntılar ile başlamak istedim .
"Kocam daha yaktığı sigarasını bitirmemişti ki, etrafımız da bulunan kalabalık dalgalandı. Taşlar atmaya başladı. Eli sopalı adamlar ileri fırladılar. Bir taraftan taş atıyorlar, bir taraftan da “Kahrolsun komünistler” diye bağınıyorlardı. Kocam da onlara “Yapmayın etmeyin, ayıptır günahtır” diye mani olmaya çalışıyordu. Sonra kalabalık arasında onu gözden kaybettim. Bu defa ben parktaki eli sopalı adamlara “Yapmayın etmeyin” diyecek oldum, adamlar bana da saldırdılar. Biri boğazımı sıkmaya başladı. Diğerleri de “Seni de, çocuklarını da öldürürüz” diyorlardı. Polisler susuyor, zorbalara müdahale etmiyorlardı. O zaman aklım başıma geldi ve çocukları kollarından çekerek oradan kaçtık. Kocamın öldürülmüş olduğunu geç vakit öğrendim."
“İyi biliniz ki; Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz!”
“ Maalesef insanlar dinin siyaset ve ticarette kullanılmasının acı sonuçlarını görmedikçe, samimi Müslümanlar bu din tacirlerine alet oldukça, onlar tarafından kandırıldıkça bu düzen sürecek.”
Geçen yıl çok değerli arkadaşımdan alıp okumuştum. Ve okumakta ne kadar geç kalmışım. Bu kitabı okurken tüylerinizi diken diken edecek olaylar ile karşılaşıyorsunuz. Milletin yani hepimizin olan tüm varlıkların bu vakıflara nasıl peşkeş çekildiklerine şahit oluyorsunuz.
Hepimizin bildiği bu adaletsiz ve çağdışı dünyada, özellikle güzelim ülkemizin nasıl parsel parsel cemaatlere ve vakıflara peşkeş çekildiğini kanıtlarıyla ve belgeleriyle derlemiş. İnanın ülkemizin büyüme hızı korkunç derecede daha bu ülkede ne kadar kötü olabiliriz ki diye ne zaman düşünsem böyle kitaplar okumayı daha çok tercih ediyorum.
Atamın bizlere vermiş olduğu bu güzel ülkemin geldiği nokta inanılmaz üzüyor. Kitabı okuduktan sonra insanların biraz daha uyanmasını umuyorum.
Cesur kalemine sağlık Murat Ağrel
Herkesin okuması gerek olduğunu düşünüyorum. Ve bu kitabı bana okuma şansı veren Türk Dili Ve Edebiyat Öğretmeni çok değerli hocam Tayfun YILMAZ ‘a tekrar teşekkür ederim