Oğuz Atay'a ait olmayan söz/sahte alıntı
Nette ve matbuatta ilk ve tek, bizzat tarafımdan zaman, emek verilerek tetkik ve tespit edilmiş bilgilerdir. KİTAPLAR
Oğuz Atay
adına yanlış, aldatıcı, sahte sözler
8,7bin Gösterim
Kitap elimde değil şu an ancak bu kitapta da sahte alıntılara yer veriliyor. Belki yanlışlık oldu paylaşımda bilemiyorum. Tutunamayanlar üzerine oldukça titizlikle hazırlanmış bir çalışma ancak yine de not alıyorum mutlaka kontrol yapacağım. Çünkü özellikle bu platformda netten alıntı yapılmasını son derece yanlış buluyorum. Özellikle alıntı olarak eklenen paylaşımlarda yayınevi ve sayfası oldukça önemli düşüncesindeyim.
Olabilir. Bu kitabı henüz tetkik etmedim. Yazdığım iki linkteki alıntı ve altındaki yorumlara istinaden bu sonuca vardım. Eğer düşündüğünüz gibiyse bizi bilgilendirebilirseniz ben de gerekli düzeltmeleri yaparım.
3 yanıtı göster
#168739050 Bu da var.
Teşekkürler haber verdiğiniz için. Bunu da müsait olunca ekleyeyim. :)
Funda Uçuk Er
Funda Uçuk Er
'in 2022'de piyasaya çıkan
Derviş Kelamı
Derviş Kelamı
isimli kitabında
Oğuz Atay
adına sahte alıntı kullanılmıştır. 22 numaraya ekledim.
"Cam kırıkları gibidir bazen kelimeler, ağzına dolar insanın. Sussan acıtır, konuşsan kanatır." sözünü
Oğuz Atay
'a zannederek kitaplarına alan iki yazarı daha yukarıdaki iletimizin 20 ve 21'inci sırasına ekledim.
Ece Üner
Ece Üner
'in geçen sene piyasaya çıkan
Haysiyet
Haysiyet
isimli kitabının 79. sayfasında sahte alıntı tespit ettim. Yukarıdaki iletimde 19 numaraya ekledim. Bilginize.
"Biz, çayın yalnızlığa iyi gelen tarafını da severiz. Avuçlarken ince belli bardağı, hücrelere kadar hissettiren sıcaklığında unuttuk yalnızlığı." sözünü yanlış olarak Oğuz Atay'a ait olarak sunan dergiyi "4" numaraya ekledim. Aynı sözü başka bir dergi de Turgut Uyar'a ait olarak göstermiş. #110894185 Aynı sözü bir kitap da Oğuz Atay'a mal etmiş! Onu da "18" numaraya ekledim. "Amaaan ne önemi var, değil mi? Bırakın isteyen istediğini paylaşsıncılar" ne düşünüyor acaba bu konuda?