Puan vermedi·392 syf.····Okunma: 27 Ekim 2021 16:55 Aşk ve Zeytin #kitapyorumu
“Dünya, bir şeyler için çabalayan insanlardan ve bir kenarda durup onları izleyenlerden meydana gelir.”
💫
Olive, Atlantis’i bulmak için onu arkada bırakan babasını sekiz yaşından beri görmemiş, ondan haber bile almamıştır. Elinde kalan tek şey babasının geride bıraktığı eşyalardır.
Babasını bir daha ne zaman göreceğim belli bile değildir ta ki onu Yunanistan’a çağıran bir kartpostalın eve gelmesine kadar.
Her ne kadar oraya gitmek istemese de bir yanı oraya gidip, babasının ne uğruna onu terk ettiğini öğrenmek ister.
Yunanistan’a adım atar atmaz tanıştığı Theo sayesinde bu gezi düşündüğünden çok daha farklı olacak hem de bu süreçte Olive kaybettiği her parçaya yavaş yavaş ulaşıp babasını gerçekten tanıyacaktır.
💫
Son ana kadar o kadar da sevmem deyip son sayfaları sayesinde gözüm kapalı 5 puan verdiğim bir kitap oldu Aşk ve Zeytin.
Olive, babasının ardından o kadar yıkılmış ki ona babasını hatırlatan her şeyi değiştirmiş durumda; adını bile. Artık Liv olmuş, dış görünüşü farklı ama içten içe o kadar yaralı ki her satırda hissedilebiliyor bu.
Bölümlerin başında babasının arkasında bıraktığı eşyalar ve onlarla ilgili anıları var.
Yazar yine,Yunanistan’a gitmek isteyeceğimiz ve orada Theo gibi biriyle tanışmak için her şeyi verebileceğimiz bir hava yaratmayı başarmış.
Bu arada bu seride(kitapları ayrı ayrıda okuyabilirsiniz) aşk ikinci planda. Genel olarak aile ilişkileri öne çıkıyor ama bu insanı asla boğmuyor. İçerik olarak da herkesin çok rahat okuyabileceği şekilde.